Axiaal ventilatoren, de steunpilaar voor een efficiënte droging

AXIAAL VENTILATOREN BIJ BOUWDROGING.

Als je voor een ruimte bouwdroging wil inschakelen, dan moet je verder kijken dan de bouwdroger alleen. De ventilator, bijvoorbeeld, is een essentieel onderdeel van de heilige drievuldigheid als het op bouwdroging aankomt. De heilige drievuldigheid bestaat uit ontvochtiging, verwarming en luchtcirculatie. Voor dit laatste, de luchtcirculatie, heb je ventilatoren nodig.

Dezen zorgen er niet alleen voor dat de lucht die in het pand aanwezig is in beweging wordt gezet, ze zorgen er eveneens voor dat alles overal even goed zal kunnen drogen, zelfs in de anders moeilijk bereikbare hoeken en kanten.

Daar komt dan ook nog eens bij dat door de windvorming alles tot 30% sneller zal gaan drogen. Vergelijk het met was die je buiten hangt bij winderig weer. Door de beweging van de lucht is het vocht sneller weg dan je met gewone droging of verwarming alleen zou bekomen.

SAMEN STERKER (EN GOEDKOPER) DAN ALLEEN

Als je de drie heiligheden van de bouwdroging vervolgens perfect op elkaar afstemt na een zorgvuldige berekening, dan zal je dankzij het gebruik van ventilatoren het snelst én goedkoopst gesteld zijn. Een ventilator is namelijk het goedkoopste onderdeel van de heilige drievuldigheid. Zet ze juist in en je zal een hoop tijd en centen besparen. Enkel een bouwdroger huren voor jouw droogproces is niet de beste oplossing omdat je de droger dan voor een langere periode zal moeten gebruiken – en er dus langer huur voor zal moeten betalen. Tel daarbij op dat een bouwdroger huren tot 3 keer zoveel kost en dan weet je dat je het anders moet aanpakken. Je bent namelijk langer bezig én je zal meer moeten betalen voor de huur van de bouwdrogers dan dat je uiteindelijk bespaard zou hebben zonder ventilatoren. De gouden raad van Buildingdryer, haal de heilige drievuldigheid niet uit elkaar!

LAAT JE CORRECT ADVISEREN

Als je écht efficiënt aan bouwdroging wil doen, dan moet je beroep doen op zowel bouwdrogers als verwarmingen en ventilatoren. Bovendien kunnen we enkel aanraden dat je vooraleer je van start gaat met jouw project eerst beroep doet op een vakman die weet waar hij mee bezig is. Een vakman zal je sowieso het advies geven om de drie toestellen samen te gebruiken. Daarenboven is er voor elk specifiek aspect van het bouwdrogingsproces een andere ventilator. Kies dus niet zomaar het eerste het beste model. De juiste ventilator op de juiste plaats zal je veel tijd en geld besparen. Gebruik je de verkeerde op de verkeerde plaats, dan mag je je aan extra tijd en kosten verwachten. Vandaar dat we graag benadrukken dat knowhow en ervaring cruciaal is bij bouwdroging. Het kan je tot 50% besparen in kosten!

Zit je met vragen over jouw project? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, bij ons zijn het advies, de knowhow en jarenlange ervaring immers nog steeds gratis!

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons