Stofbeheersing

Professionele luchtreinigers die voor een efficiënte stofbeheersing zorgen, zijn niet meer weg te denken uit de bouwsector. De wetgeving schrijft trouwens ook voor dat u maatregelen neemt om door middel van stofbeheersing uw personeel veilig te stellen.

Bouwstoffen bevatten een heleboel fijn stof en schadelijke materialen die longziektes kunnen veroorzaken. Als verantwoordelijke van een bouwwerf bent u wettelijk verplicht om aan stofbeheersing te doen. Ruimtes waar activiteiten worden uitgevoerd waarbij veel fijn stof vrij komt, moeten voorzien worden van een apparaat voor luchtreiniging. Zorg er voor dat de hoeveelheid fijn stof in ruimtes waar werknemers aan de slag zijn, altijd zo laag mogelijk is.

Toont alle 6 resultaten

Het gevaar van fijn stof

Fijn stof dat op een bouwwerf ontstaan, is meestal rechtstreeks afkomstig van de gebruikte bouwmaterialen. En die materialen bevatten vaak kwartsiet. Door de behandeling van kwartsiet ontstaat fijn stof of kwartsstof, dat erg schadelijk is voor het menselijk lichaam bij een langdurige blootstelling.

Ook bij houtbewerking komt een heleboel fijn stof vrij dat we liever niet inademen. Stofbeheersing is dus noodzakelijk bij verschillende handelingen die op een bouwwerf worden uitgevoerd.

Het lichamelijke gevolg dat we hierdoor in het verleden vaak zagen, wordt ook wel stoflong genoemd. Werknemers van bouwbedrijven werden ziek en merkten dat hun longen niet langer naar behoren functioneerden.

We hebben er dus allemaal baat bij dat de regering hier de bouwheren de les spelt.

De grootte van uw ruimte voor stofbeheersing

Bij het kiezen van apparatuur voor stofbeheersing en geurbeheersing, kijkt u best eerst naar de grootte van de ruimte. Is de ruimte kleiner dan 400 m³, dan zijn alle toestellen in ons assortiment bruikbaar voor uw doeleinden.

Is de ruimte groter dan 400m³ of zelfs groter dan 2000m³, dan heeft u er baat bij om te kiezen voor een luchtreiniger met grotere capaciteit. Ook wanneer de werkzaamheden een grote hoeveelheid fijn stof veroorzaken, kiest u best voor een toestel met grote capaciteit.

Welk toestel kiezen voor stofbeheersing?

Twijfelt u over de juiste keuze van luchtreiniger voor de stofbeheersing in uw bedrijf? Wij helpen u graag verder met professioneel advies op maat van uw benodigdheden.

Neem gerust contact op voor gepersonaliseerde oplossingen op maat.