Bouwdrogers kopen

Een bouwdroger kopen voor uw werf, event of onderneming?

Door gebruik te maken van een bouwdroger doet u aan slimme klimaatbeheersing. Uw project wordt op korte tijd gedroogd, zodat u uw werkzaamheden binnen de kortste keren kunt verderzetten.

Bekijk ons ruime aanbod aan verschillende bouwdrogers.

Een bouwdroger kopen of huren? Ontdek ons aanbod te huur wanneer u op zoek bent naar een tijdelijke oplossing. Bent u op zoek naar een oplossing voor lange termijn? Dan kiest u er best voor om een bouwdroger te kopen.

Toont 1–24 van 37 producten

Hoe kiest u de perfecte bouwdroger?

Ieder project is anders. Daarom kijkt u best even welke bouwdroger het best past bij het type projecten dat u aangaat. Een bouwdroger kopen is namelijk een interessante investering, zeker wanneer u een model uitkiest dat breed inzetbaar is binnen uw onderneming.

Volume van de te drogen ruimte

Het volume van uw ruimte wordt uitgedrukt in kubieke meter of liter. Dat volume is dan ook erg belangrijk bij de keuze voor de juiste bouwdroger. Voordat u overgaat tot de aankoop van een bouwdroger, berekent u best even wat de gemiddelde grootte is van de projecten.

De grens voor het volume ligt veelal rond de 400 m³. Zijn de ruimtes die u wenst te drogen gemiddeld kleiner dan 400 m³? Dan is de DryFast DF400 in de meeste gevallen de beste optie.

Wenst u ruimtes te drogen die groter zijn? Dan koopt u best een bouwdroger met een hoger vermogen.

De capaciteit van de bouwdroger

De capaciteit van de bouwdroger slaat op het vermogen. U moet dus zeker rekening houden met de capaciteit wanneer u aan een droogproject begint. Want hoe groter de ruimte, hoe groter de hoeveelheid vochtige lucht die behandeld moet worden.

Een DF400 onttrekt tot 75l/ 24u. Deze capaciteit is ideaal voor kleine tot middelgrote ruimtes, zoals een appartement.

Industriële bouwdrogers kunnen veel meer vocht aan de lucht onttrekken. Zo kan een bouwdroger met hoge capaciteit makkelijk 450l/ 24u aan vocht onttrekken uit de omgevingslucht. Dit type bouwdroger is dan weer beter geschikt voor opslagplaatsen die droog moeten blijven, productieprocessen die vocht genereren of het drogen van grotere bouwprojecten.

Hoe werkt een bouwdroger?

Bouwdrogers werken volgens het condensatieprincipe. Deze bouwdrogers zijn daarom perfect veilig. U kunt op beide oren slapen terwijl onze bouwdrogers uw werf drogen. Uw voorafgaande inspanningen zoals pleisterwerk en chape lopen geen schade op tijdens het droogproces.

Een bouwdroger kopen? Bekijk ook zeker ons aanbod aan vochtmeters, ventilatoren en oplossingen voor fijn stof!