Ventilatoren kopen

Ventilatoren vormen vaak een goede aanvulling op de verwarming en bouwdrogers die al aanwezig zijn in een ruimte. Een goede ventilatie is dan ook essentieel om een ontvochtiging van een werf te doen. Ze zijn dus erg geschikt voor de combinatie van verschillende technieken. Een toevoeging van een ventilator bovenop een bouwdroger verhoogt het rendement van de droger aanzienlijk. U kan snel en makkelijk een professionele ventilator kopen bij Building Dryer. Bekijk ons aanbod aan bouwventilatoren.

Toont alle 19 resultaten

Een bouwventilator als aanvulling van een bouwdroger

Een bouwventilator de ideale aanvulling bij een bouwdroger wanneer u de bouwmaterialen op korte termijn goed wil laten drogen. De ventilatoren zorgen ervoor dat de lucht in een ruimte goed kan circuleren en dat draagt bij aan een goede klimaatbeheersing.

U zal bovendien ook merken dat de bouwdroger makkelijker en sneller een perfecte ontvochtigingsgraad bereikt. Een ventilator kopen en deze toevoegen aan uw huidige setup zal het droogproces aanzienlijk versnellen!

Axiaal of radiaal ventilator kopen

Voor de ventilatie van bouwprojecten hebt u een keuze uit axiaal ventilatoren en radiaal ventilatoren. Beide types ventilatoren zijn een goede oplossing, maar soms is het toch interessant om voor de ene te kiezen over de andere. Dit is afhankelijk van de gebruikstoepassing. Wil u een bouwventilator kopen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Axiaal ventilatoren

Bij een axiaal ventilator verplaatst de lucht zich in de axiale of lengterichting ten opzichte van de as van het toestel. Axiaal ventilatoren zorgen voor een grote luchtverplaatsing en worden vaak gebruikt voor systemen met een lage druk.

Dit type ventilator neemt meestal minder ruimte in beslag dan een radiaal ventilator en dat kan een belangrijk voordeel zijn. Een ander voordeel is dat deze systemen minder stroom verbruiken.

Radiaal ventilatoren

Bij een radiaal ventilator wordt de lucht axiaal aangezogen, om daarna via een ombuiging van 90 graden op de radiaal as te worden weg geblazen.

Radiaal ventilatoren verplaatsen minder lucht en zorgen dus gemiddeld ook minder makkelijk voor turbulentie binnen een ruimte. Dit type ventilator verbruikt iets meer stroom omdat de luchtverplaatsing binnen de motor van de ventilator wordt gecreëerd.

Een bouwventilator kopen bij Building Dryer

Een bouwventilator of professionele ventilator kopen bij Building Dryer is eenvoudig. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kiest u voor een licht model of eerder voor een zwaardere bouwventilator. Onze ventilatoren zijn ontworpen voor professioneel gebruik. Ze kunnen vele uren aan een stuk doorwerken en zorgen voor een goede ventilatie van de ruimte.

Twijfelt u over de ideale combinatie van apparatuur voor uw project? Laat u adviseren door onze experts!

Laat u adviseren over de perfecte combinatie voor ventilatie en klimaatbeheersing

Bent u niet zeker over de ideale combinatie van apparatuur voor de klimaatbeheersing van uw bouwwerf? Kiest u best voor een alleenstaande bouwdroger of is het een beter idee om ook een ventilator te kopen? In de meeste gevallen is de combinatie van beide toestellen de beste oplossing. Ventilatoren zorgen er namelijk voor dat het droogproces sneller evolueert. U bereikt dus op kortere termijn een perfect klimaat.

Heeft u nog vragen of wenst u advies over de benodigde apparatuur voor uw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op om beroep te doen op ons vakkundig advies.