Meetapparatuur

Bij het gebruik van bouwdrogers, ventilatie of verwarming is het niet altijd meteen duidelijk hoe de droging vordert. Hoe lang laat u de bouwdroger in werking en wanneer is de ruimte voldoende droog? Maak gebruik van de juiste meetapparatuur om te achterhalen hoe vlot het droogproces vordert.

Zorg ervoor dat u de juiste meetapparatuur op zak heeft voordat u begint met de klimaatbeheersing van een ruimte. Ook tijdens het droogproces loont het om regelmatig op actuele toestand van de ruimte te meten. Men zegt niet voor niks: meten is weten! Wanneer u een gerichte meting uitvoert om de vochtigheidsgraad van een ruimte te meten, kunt u perfect inspelen op de behandeling daarvan!

Toont alle 9 resultaten

Vochtigheid van materialen meten met meetapparatuur

Welke meetapparatuur u juist nodig heeft, hangt af van het type klimaatbeheersing dat u uitvoert.

Onze meetapparatuur is zowel geschikt voor het meten van de houtvochtigheid als de vochtigheid van ander bouwmaterialen. Onze thermohygrometers zijn ook geschikt voor het meten van de luchtvochtigheid.

Sommige meetapparatuur vereist dat u de sensor in het bouwmateriaal aanbrengt. Dit type meter noemen we een prikmeter. Wenst u liever het materiaal niet te doorprikken, dan kiest u beter voor een meettoestel met een laser of een microgolf vochtmeter, die de vochtigheid meet tot een diepte van 300mm.

Kwalitatieve en robuuste meetapparatuur

Alle meettoestellen voor vochtigheid die u in ons aanbod terugvindt, zijn van duurzame en betrouwbare kwaliteit. U mag ervan uit gaan dat deze meetapparatuur u gedurende de komende jaren niet in de steek zal laten.

Dit type meetapparatuur wordt meestal ingezet voor bouwwerven om het droogproces te meten. Daarom is het belangrijk dat de toestellen robuust zijn en tegen een stootje kunnen.

Afhankelijk van uw noden en behoeften, vindt u zeker de geschikte meetapparatuur in ons aanbod.  Twijfelt u toch over welke vochtigheidsmeter u juist nodig heeft voor uw doeleinden? We staan u graag bij met professioneel advies! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.