Bouwdroger huren

Een snelle levering van de beste bouwdrogers

Een bouwdroger huren bij Building Dryer? Dan kan u rekenen op kwaliteit van materiaal, expertise in plaatsing en professioneel advies. Van kleine particuliere ruimtes tot grote industriële hallen. Bekijk de prijzen voor verhuur bouwdroger onderaan of neem persoonlijk contact op.

Tip! start snel met drogen door ons voorop samengestelde bouwdroger pakket. Deze is geschikt voor de meeste gevallen. Neem gerust contact op indien u nog vragen heeft voor onze experts.

 • Snel geleverd en geplaatst
 • Krachtigste bouwdrogers op de markt
 • Verlengsnoeren en afwateringskuip incl.

Wanneer een bouwdroger huren?

Een bouwdroger is in vele gevallen de ideale oplossing om uw bouwconstructie sneller te laten drogen. Het is dan ook de ideale oplossing tegen vocht, zowel in nieuwbouwprojecten als voor renovatieprojecten.

 • Tijdens renovatiewerken
 • Tijdens de werkzaamheden aan nieuwbouwwoningen
 • Als vochtbestrijding zonder dat er werken worden uitgevoerd
 • Snel geleverd en geplaatst
 • Krachtigste toestellen op de markt
 • Toebehoren inbegrepen

Verfijn uw keuze:

Verfijn uw keuze

Aansluitspanning

 • Alle
 • 230V

Ruimte (per verdiep)

 • Alle
 • <400m³
 • >400m³
 • >2000m³

Algemeen of industrieel

 • Alle
 • Algemeen
 • Industrieel
bouwdroger DF400 huren

Bouwdroger DF400 huren

 • Bouwdroger huren

Type: Dryfast

Productcode: DF400

€ 53, - excl. BTW (weekprijs)

€ 159, - prijs 4 weken

DF800 Bouwdroger huren

Bouwdroger DF800 huren

 • Bouwdroger huren

Type: Dryfast

Productcode: DF800

€ 65, - excl. BTW (weekprijs)

€ 195, - prijs 4 weken

Bouwdrogerpakket appartement

Bouwdroging pakket appartement tot 100m2 huren

 • Bouwdroger huren
 • Bouwdroging pakketten huren

€ 86, - excl. BTW (weekprijs)

€ 258, - prijs 4 weken

Bouwdrogerpakket standaard huis

Bouwdroging pakket woning 2 verdiepen 200m2 huren

 • Bouwdroger huren
 • Bouwdroging pakketten huren

€ 188, - excl. BTW (weekprijs)

€ 564, - prijs 4 weken

Dit is een winterpakket! Gebruik bij temperatuur lager dan 15°

Bouwdrogerpakket groot huis

Bouwdroging pakket grote woning tot 350m2 huren

 • Bouwdroger huren
 • Bouwdroging pakketten huren

€ 218, - excl. BTW (weekprijs)

€ 654, - prijs 4 weken

Dit is een winterpakket! Gebruik bij temperatuur lager dan 15°

Ontvochtiger Corroventa K3 HP Huren

 • Bouwdroger huren

Type: Corroventa K3 HP

Productcode: K3 HP

€ 80, - excl. BTW (weekprijs)

€ 240, - prijs 4 weken

Ontvochtiger TTK175S Huren

 • Bouwdroger huren

Type: Trotec

Productcode: TTK175S

€ 48, - excl. BTW (weekprijs)

€ 144, - prijs 4 weken

Ontvochtiger TTK355S Huren

 • Bouwdroger huren

€ 53, - excl. BTW (weekprijs)

€ 159, - prijs 4 weken

Ontvochtiger TTK655S Huren

 • Bouwdroger huren

Type: TTK655S

€ 65, - excl. BTW (weekprijs)

€ 195, - prijs 4 weken

Hoe kiest u een bouwdroger? Ontdek er alles over.

Bouwdroger gids
 • 5 star review  Uitstekende Service!! Zeer vriendelijk en correcte afhandeling!! Zeker aan te raden...

  thumb Will Windey
  7 november 2018

  5 star review  Zeer vlotte en correcte service. Ze maken duidelijke afspraken ivm levering en ophaling.

  thumb P L
  18 juli 2019

  5 star review  Vakman. Aanrader!

  thumb A Google User
  30 mei 2019
 • 5 star review  Wij zijn echt heel tevreden. Deskundig advies gehad voor het plaatsen van de juiste toestellen bij ons. Correcte afspraken, professionele en vriendelijke service. Een aanrader deze firma.

  thumb Kurt Kerstens
  12 november 2018

  5 star review  Snelle service, klantvriendelijk en een nette prijs.

  thumb Frans Vos
  21 mei 2019

  5 star review  Na wateroverlast building dryer gecontacteerd. Goed advies gekregen en zeer snelle levering van bouwdroger met extra ventilator voor een nog snellere droging. Zeer tevreden.

  thumb Toon Spreuwers
  6 november 2018

Wat is een voorstel op maat?

Voorstel voor bouwdroging op maat? Configureer een voorstel naar uw unieke noden. Met 4 korte stappen heeft u het beste en voordeligste voostel.

Wij doen een voorstel op uw maat

Building Dryer: verhuur bouwdrogers

Ieder bouwproject is afhankelijk van het droogproces van de materialen. Vaak schakelen we een bouwdroger in om het ontvochtigen te versnellen. Met de juiste apparatuur voor klimaatbeheersing kunnen u en uw team sneller verder werken aan het project.

bouwdroger huren

Building Dryer is een betrouwbare en professionele partner, gespecialiseerd in de verhuur van bouwdrogers en andere apparatuur die uw bouwproject vergemakkelijken.

 

Hoe lang heeft u een bouwdroger nodig?

De duur van het drogen van uw werf of woning is voor een groot deel afhankelijk van de specifieke omstandigheden. U kunt gebruik maken van meetapparatuur om te controleren hoe droog de muren en de omgeving zijn.

Wil u alvast een bouwdroger huren of reserveren voor een project in de nabije toekomst? Dan raden we onze klanten aan om te starten met een huurtijd van 2 weken. De meeste werven zijn voldoende droog na deze periode. Moest u de bouwdroger alsnog langer nodig hebben, dan kan u altijd even contact opnemen om de huurtijd te verlengen.

Verhuur van bouwdrogers, klimaatbeheersing op maat van uw project

Werkt u aan een bouwproject of bestrijdt u vocht na een lekkage? In ons gamma bouwdrogers te huur vindt u een oplossing voor iedere situatie. Bekijk ook zeker onze pakketten voor specifieke situaties, zoals het drogen van een appartement, woning of grote woning.

Al onze apparaten zijn apart beschikbaar, maar we helpen u graag verder met gepersonaliseerd advies voor de verhuur van bouwdrogers in combinatie met andere apparatuur voor klimaatbeheersing.

Wij beschikken over een ruime voorraad aan bouwdrogers voor verhuur. Building Dryer staat garant voor een snelle levering en professionele opstelling van alle apparatuur. U kunt bij ons ook terecht voor dringende of last-minute benodigdheden.

Condensatiedroger of adsorptiedroger huren?

U wil graag een bouwdroger huren, maar bent niet zeker over de best mogelijke toepassing voor uw situatie? Zo kiest u snel en makkelijk tussen de verschillende mogelijkheden.

Een condensatiedroger is een compact apparaat dat met een ventilator lucht in het toestel zuigt. Die lucht passeert langs een koude verdamperblok. De lucht koelt snel af en er ontstaat logischerwijs condensatievocht. Het vocht wordt opgevangen in een bakje dat regelmatig geleegd moet worden.

Condensatiedrogers zijn perfect geschikt voor de meeste ontvochtigingsprocessen, zo lang de ruimte niet te koud is.

Een adsorptiedroger maakt gebruik van stoffen als silicagel, die een sterk vochtabsorberend vermogen hebben. De lucht in een ruimte wordt doorheen deze vocht absorberende stoffen getrokken en het toestel blaast de droge lucht weer uit.

Adsorptiedrogers zijn beter geschikt voor ruimtes met een lage omgevingstemperatuur, waar een condensatiedroger minder effectief is.

Verhuur bouwdroger en andere apparatuur voor vochtbestrijding

De bouwdroger onttrekt vocht aan de lucht in een ruimte. Door de bouwdroger te combineren met een ventilatiesysteem, verhoogt u de efficiëntie van de bouwdroger. Voeg daar nog een verwarming of warmeluchtkanon aan toe om nog sneller resultaten te zien.

Gaat u een bouwdroger huren om vochtproblemen te neutraliseren of een bouwproject sneller te laten drogen? Bekijk dan zeker onze complete pakketten die voorzien zijn voor de bouwdroging van verschillende types projecten.

De ideale oplossing voor bouwwerven: bouwdroging pakketten

Snel en makkelijk alles regelen voor de huur van uw bouwdrogers? Kies dan voor een kant-en-klaar pakket.

Onze bouwdroging pakketten zijn beschikbaar voor appartementen, woningen en grote woningen. Deze bouwdroging pakketten voor verhuur zijn specifiek afgestemd op veel voorkomende situaties en projecten.

Voor het drogen van een appartement tot 100m2 volstaat 1 bouwdroger, 1 verwarmingsapparaat en 1 industriële ventilator. Hoe groter het project, hoe meer apparatuur u nodig heeft om snel en efficiënt aan klimaatbeheersing te doen.

Verhuur bouwdroger

Building Dryer is de perfecte partner voor het huren van bouwmaterialen. Zowel voor de verhuur van bouwdrogers als andere apparatuur kunt a bij ons terecht. Op zoek naar materialen om voor korte termijn of voor langere termijn te huren? Building Dryer zorgt voor kwalitatieve materialen aan competitieve prijzen. Neem contact op om de verschillende mgoelijkheden te ontdekken. Niet zeker van de ideale combinatie voor u werf? We helpen u graag verder met professioneel advies.

Een bouwdroger huren, maar eerst uw vragen laten beantwoorden?

Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft over onze services en de verhuur van bouwdrogers. Building Dryer heeft enorm veel ervaring in het vak en we helpen u dan ook graag verder met vakkundig advies. Een bouwdroger huren gaat snel en makkelijk, maar twijfel zeker niet om eerst al uw vragen te laten beantwoorden door een expert.

Hoe werkt een bouwdroger het beste?

Vochtige lucht wordt aan de onderkant van de bouwdroger aangezogen door een turbine en passeert dan de verdamper. In de verdamper wordt de luchttemperatuur verlaagd tot het dauwpunt waardoor het vocht in de lucht condenseert. Het water loopt van de verdamper naar beneden en wordt afgevoerd langs de afvoerslang.

 

Waar in de ruimte plaats je best een bouwdroger?

De beste plek om een bouwdroger te plaatsen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de locatie van het vochtige gebied, en de omstandigheden waaronder de bouwdroger wordt gebruikt. In het algemeen is het aan te raden om de bouwdroger te plaatsen in de buurt van het vochtige gebied, zodat de bouwdroger efficiënt kan werken en het vocht snel kan verwijderen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de bouwdroger voldoende luchtcirculatie heeft en dat de luchtstroom naar het vochtige gebied wordt geleid, zodat de bouwdroger optimaal kan functioneren.

 

Wat kost de huur van een bouwdroger?

De prijs voor het huren van een bouwdroger is afhankelijk van hoe groot en krachtig de bouwdroger moet zijn. Prijzen starten aan € 53 (excl. BTW) per week en lopen op tot € 250 voor een industriële bouwdroger voor grote projecten.

De huur van een bouwdroger hangt af van:

 • Het merk
 • Type
 • Huurperiode
 • Locatie

 

Waar een bouwdroger huren?

Je kan eenvoudig, makkelijk en snel een bouwdroger huren bij Building Dryer. Kies de juiste droger voor uw project en huur makkelijk online de juiste bouwdroger.

 

Dit is uiteraard afhankelijk van de omstandigheden en de staat van het pand. In ideale omstandigheden met betrekking tot temperatuur, omgeving en pleisterwerk kan u een woning al drogen tussen twee à drie weken. In de meeste gevallen zal dit wel wat langer duren. Veel hangt af van de verschillende omstandigheden.

 

Is een bouwdroger goed?

Om ervoor te zorgen dat je bouwproject snel en soepel verloopt, is het belangrijk om bouwvocht aan te pakken. Als dit niet gebeurt, kan dit leiden tot schimmelproblemen en kan het ook schade veroorzaken aan de afwerking van je woning, zoals afbladderende verf en opbollend parket. Een bouwdroger is daarom de beste keuze om je te helpen bij het snel en efficiënt drogen van je woning na een bouwproject.

 

Hoeveel energie gebruikt een bouw droger?

Het energieverbruik van een bouwdroger wordt de dag van vandaag erg laag gehouden dankzij nieuwe technologieën en het feit dat ze 24/7 draaien. Het verbruik van een bouwdroger is daarnaast ook sterk afhankelijk van de grootte van het toestel en het type.

 

Hoe lang moet stucwerk drogen met bouwdroger?

Kies je voor de juiste bouwdroger voor uw oppervlakte dan kan u rekenen op een algemene droogsnelheid van 1 cm stucwerk per week. In de meeste omstandigheden is stucwerk zo een 2cm dik, dat is ongeveer een tweetal weken tot je muren droog zijn.

 

Wat kost een bouwdroger huren?

U kunt bouw drogers huren vanaf 53 euro per week voor DF400 bouwdroger. Prijzen variëren afhankelijk van het toestel en de benodigde droogcapaciteit.

 

Hoelang heeft een bouwdroger nodig?

Meestal is pleisterwerk 2 centimeter dik, dus je zult je bouwdroger ongeveer twee weken nodig hebben om het pleisterwerk volledig te laten drogen. Het is aan te raden om de exacte droogtijd te bepalen door advies te vragen aan een bouwexpert of de fabrikant van de bouwdroger.

 

Wat voor bouwdroger heb ik nodig?

Het type bouwdroger hangt af van de grootte van de te drogen ruimte. Vermenigvuldig daarom de breedte, hoogte en lengte om het volume te bekomen.

Oost-Vlaanderen

Gent

West-Vlaanderen

Brugge

Kortrijk

Roeselare

Antwerpen

Limburg

Vlaams-Brabant

Leuven