Bouwdroger huren

Een snelle levering van de beste bouwdrogers

Een bouwdroger huren bij Building Dryer? Dan kan u rekenen op kwaliteit van materiaal, expertise in plaatsing en professioneel advies. Van kleine particuliere ruimtes tot grote industriële hallen. Bekijk de prijzen voor verhuur bouwdroger onderaan of neem persoonlijk contact op.

Tip! start snel met drogen door ons voorop samengestelde bouwdroger pakket. Deze is geschikt voor de meeste gevallen. Neem gerust contact op indien u nog vragen heeft voor onze experts.

 • Snel geleverd en geplaatst
 • Krachtigste bouwdrogers op de markt
 • Verlengsnoeren en afwateringskuip incl.

Wanneer een bouwdroger huren?

Een bouwdroger is in vele gevallen de ideale oplossing om uw bouwconstructie sneller te laten drogen. Het is dan ook de ideale oplossing tegen vocht, zowel in nieuwbouwprojecten als voor renovatieprojecten.

 • Tijdens renovatiewerken
 • Tijdens de werkzaamheden aan nieuwbouwwoningen
 • Als vochtbestrijding zonder dat er werken worden uitgevoerd
 • Snel geleverd en geplaatst
 • Krachtigste toestellen op de markt
 • Toebehoren inbegrepen

Verfijn uw keuze:

Verfijn uw keuze

Aansluitspanning

 • Alle
 • 230V

Ruimte (per verdiep)

 • Alle
 • <400m³
 • >400m³
 • >2000m³

Algemeen of industrieel

 • Alle
 • Algemeen
 • Industrieel
bouwdroger DF400 huren

Bouwdroger DF400 huren

 • Bouwdroger huren

Type: Dryfast

Productcode: DF400

€ 53, - excl. BTW (weekprijs)

€ 159, - prijs 4 weken

DF800 Bouwdroger huren

Bouwdroger DF800 huren

 • Bouwdroger huren

Type: Dryfast

Productcode: DF800

€ 65, - excl. BTW (weekprijs)

€ 195, - prijs 4 weken

Bouwdrogerpakket appartement

Bouwdroging pakket appartement tot 100m2 huren

 • Bouwdroger huren
 • Bouwdroging pakketten huren

€ 93, - excl. BTW (weekprijs)

€ 279, - prijs 4 weken

Bouwdrogerpakket standaard huis

Bouwdroging pakket woning 2 verdiepen 200m2 huren

 • Bouwdroger huren
 • Bouwdroging pakketten huren

€ 206, - excl. BTW (weekprijs)

€ 618, - prijs 4 weken

Dit is een winterpakket! Gebruik bij temperatuur lager dan 15°

Bouwdrogerpakket groot huis

Bouwdroging pakket grote woning tot 350m2 huren

 • Bouwdroger huren
 • Bouwdroging pakketten huren

€ 228, - excl. BTW (weekprijs)

€ 684, - prijs 4 weken

Dit is een winterpakket! Gebruik bij temperatuur lager dan 15°

Ontvochtiger Corroventa K3 HP Huren

 • Bouwdroger huren

Type: Corroventa K3 HP

Productcode: K3 HP

€ 80, - excl. BTW (weekprijs)

€ 240, - prijs 4 weken

Ontvochtiger TTK175S Huren

 • Bouwdroger huren

Type: Trotec

Productcode: TTK175S

€ 48, - excl. BTW (weekprijs)

€ 144, - prijs 4 weken

Ontvochtiger TTK355S Huren

 • Bouwdroger huren

€ 53, - excl. BTW (weekprijs)

€ 159, - prijs 4 weken

Ontvochtiger TTK655S Huren

 • Bouwdroger huren

Type: TTK655S

€ 65, - excl. BTW (weekprijs)

€ 195, - prijs 4 weken

Hoe kiest u een bouwdroger? Ontdek er alles over.

Bouwdroger gids
 • Uitstekende Service!! Zeer vriendelijk en correcte afhandeling!! Zeker aan te raden...

  Will Windey Avatar Will Windey
  7 november 2018

  Bouwdroger gehuurd voor onze nieuwbouw. Snelle levering, uitstekende service. 100% tevreden.

  Appartement Bredene Avatar Appartement Bredene
  7 november 2018

  Het was leuk om correct en vertrouwelijk te kunnen samenwerken met deze professionele mensen. Als ik nog eens een bouwdroger nodig heb weet ik zeker dat ik jullie terug contacteer.

  Rudi Kenis Avatar Rudi Kenis
  6 november 2018
 • Snelle levering, correcte afhandeling, alles zoals verwacht. Droger heeft idd weken uitegspaard aan droogtijd in onze nieuwbouw. Top!

  Sven Van Looy Avatar Sven Van Looy
  9 november 2018

  Snelle service, klantvriendelijk en een nette prijs.

  Frans Vos Avatar Frans Vos
  21 mei 2019

  Vlotte communicatie en goede service!

  Econstruct Verheyen Avatar Econstruct Verheyen
  21 mei 2019

Wat is een voorstel op maat?

Voorstel voor bouwdroging op maat? Configureer een voorstel naar uw unieke noden. Met 4 korte stappen heeft u het beste en voordeligste voostel.

Wij doen een voorstel op uw maat

Building Dryer: verhuur bouwdrogers

Ieder bouwproject is afhankelijk van het droogproces van de materialen. Vaak schakelen we een bouwdroger in om het ontvochtigen te versnellen. Met de juiste apparatuur voor klimaatbeheersing kunnen u en uw team sneller verder werken aan het project.

bouwdroger huren

Building Dryer is een betrouwbare en professionele partner, gespecialiseerd in de verhuur van bouwdrogers en andere apparatuur die uw bouwproject vergemakkelijken.

 

Hoe lang heeft u een bouwdroger nodig?

De duur van het drogen van uw werf of woning is voor een groot deel afhankelijk van de specifieke omstandigheden. U kunt gebruik maken van meetapparatuur om te controleren hoe droog de muren en de omgeving zijn.

Wil u alvast een bouwdroger huren of reserveren voor een project in de nabije toekomst? Dan raden we onze klanten aan om te starten met een huurtijd van 2 weken. De meeste werven zijn voldoende droog na deze periode. Moest u de bouwdroger alsnog langer nodig hebben, dan kan u altijd even contact opnemen om de huurtijd te verlengen.

Verhuur van bouwdrogers, klimaatbeheersing op maat van uw project

Werkt u aan een bouwproject of bestrijdt u vocht na een lekkage? In ons gamma bouwdrogers te huur vindt u een oplossing voor iedere situatie. Bekijk ook zeker onze pakketten voor specifieke situaties, zoals het drogen van een appartement, woning of grote woning.

Al onze apparaten zijn apart beschikbaar, maar we helpen u graag verder met gepersonaliseerd advies voor de verhuur van bouwdrogers in combinatie met andere apparatuur voor klimaatbeheersing.

Wij beschikken over een ruime voorraad aan bouwdrogers voor verhuur. Building Dryer staat garant voor een snelle levering en professionele opstelling van alle apparatuur. U kunt bij ons ook terecht voor dringende of last-minute benodigdheden.

Condensatiedroger of adsorptiedroger huren?

U wil graag een bouwdroger huren, maar bent niet zeker over de best mogelijke toepassing voor uw situatie? Zo kiest u snel en makkelijk tussen de verschillende mogelijkheden.

Een condensatiedroger is een compact apparaat dat met een ventilator lucht in het toestel zuigt. Die lucht passeert langs een koude verdamperblok. De lucht koelt snel af en er ontstaat logischerwijs condensatievocht. Het vocht wordt opgevangen in een bakje dat regelmatig geleegd moet worden.

Condensatiedrogers zijn perfect geschikt voor de meeste ontvochtigingsprocessen, zo lang de ruimte niet te koud is.

Een adsorptiedroger maakt gebruik van stoffen als silicagel, die een sterk vochtabsorberend vermogen hebben. De lucht in een ruimte wordt doorheen deze vocht absorberende stoffen getrokken en het toestel blaast de droge lucht weer uit.

Adsorptiedrogers zijn beter geschikt voor ruimtes met een lage omgevingstemperatuur, waar een condensatiedroger minder effectief is.

Verhuur bouwdroger en andere apparatuur voor vochtbestrijding

De bouwdroger onttrekt vocht aan de lucht in een ruimte. Door de bouwdroger te combineren met een ventilatiesysteem, verhoogt u de efficiëntie van de bouwdroger. Voeg daar nog een verwarming of warmeluchtkanon aan toe om nog sneller resultaten te zien.

Gaat u een bouwdroger huren om vochtproblemen te neutraliseren of een bouwproject sneller te laten drogen? Bekijk dan zeker onze complete pakketten die voorzien zijn voor de bouwdroging van verschillende types projecten.

De ideale oplossing voor bouwwerven: bouwdroging pakketten

Snel en makkelijk alles regelen voor de huur van uw bouwdrogers? Kies dan voor een kant-en-klaar pakket.

Onze bouwdroging pakketten zijn beschikbaar voor appartementen, woningen en grote woningen. Deze bouwdroging pakketten voor verhuur zijn specifiek afgestemd op veel voorkomende situaties en projecten.

Voor het drogen van een appartement tot 100m2 volstaat 1 bouwdroger, 1 verwarmingsapparaat en 1 industriële ventilator. Hoe groter het project, hoe meer apparatuur u nodig heeft om snel en efficiënt aan klimaatbeheersing te doen.

Verhuur bouwdroger

Building Dryer is de perfecte partner voor het huren van bouwmaterialen. Zowel voor de verhuur van bouwdrogers als andere apparatuur kunt a bij ons terecht. Op zoek naar materialen om voor korte termijn of voor langere termijn te huren? Building Dryer zorgt voor kwalitatieve materialen aan competitieve prijzen. Neem contact op om de verschillende mgoelijkheden te ontdekken. Niet zeker van de ideale combinatie voor u werf? We helpen u graag verder met professioneel advies.

Een bouwdroger huren, maar eerst uw vragen laten beantwoorden?

Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft over onze services en de verhuur van bouwdrogers. Building Dryer heeft enorm veel ervaring in het vak en we helpen u dan ook graag verder met vakkundig advies. Een bouwdroger huren gaat snel en makkelijk, maar twijfel zeker niet om eerst al uw vragen te laten beantwoorden door een expert.

 

Hoe werkt een bouwdroger het beste?

Een bouwdroger functioneert het beste onder bepaalde omstandigheden en procedures. Het belangrijkste is dat de ruimte zo gesloten mogelijk blijft om de luchtvochtigheid te verhogen, zodat de bouwdroger efficiënter werkt. Hier zijn enkele stappen om een bouwdroger het beste te laten werken:

 1. Plaatsing: Installeer de bouwdroger in de meest vochtige ruimte. Hierdoor kan de machine effectief het overtollige vocht uit de lucht verwijderen.
 2. Luchtcirculatie: Het is essentieel dat de lucht in de kamer goed circuleert, zodat vochtige lucht de bouwdroger bereikt. Het gebruik van ventilatoren kan hierbij helpen.
 3. Temperatuur: De ideale werktemperatuur voor een bouwdroger ligt tussen de 15 en 20°C. In koudere omstandigheden werkt het toestel minder efficiënt.
 4. Continu gebruik: Een bouwdroger werkt continu, 24/7. Het apparaat wordt niet efficiënter door het aan- en uitzetten.
 5. Ledigen: Vergeet niet om regelmatig het waterreservoir te ledigen als het apparaat niet is aangesloten op een permanente afvoer.

 

Waar in de ruimte plaats je best een bouwdroger?

De optimale plaats voor een bouwdroger hangt af van de specifieke ruimte. Hier zijn enkele richtlijnen om in gedachten te houden:

 1. Centrale locatie: Plaats de bouwdroger in het midden van de ruimte indien mogelijk. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de droge lucht.
 2. Dicht bij vochtbron: Als er een specifieke bron van vocht is, zoals een natte muur of vloer, plaats dan de droger dichtbij deze bron voor maximale efficiëntie.
 3. Vrije luchtstroom: Zorg dat de in- en uitlaat van de droger vrij zijn. Vermijd het blokkeren van deze gebieden met meubels of andere obstakels.
 4. Verhoogde plaatsing: In sommige gevallen, zoals bij een overstroming, kan het nuttig zijn de droger op een verhoogde positie te plaatsen.

 

Wat kost de huur van een bouwdroger?

De kosten van het huren van een bouwdroger variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 1. Merk en Type: Het merk en type van de bouwdroger kan de prijs beïnvloeden. Sommige merken zijn duurder dan andere vanwege hun reputatie, technologie, en betrouwbaarheid.
 2. Huurperiode: Hoe langer je de bouwdroger huurt, hoe hoger de totale kosten. De prijs kan echter per dag dalen bij langere huurperioden.
 3. Capaciteit: De capaciteit van de bouwdroger heeft ook invloed op de prijs. Een grotere capaciteit kan meer vocht absorberen, maar is ook duurder.
 4. Locatie: De locatie kan ook de prijs beïnvloeden. Afhankelijk van waar de bouwdroger naartoe moet worden vervoerd, kunnen er transportkosten bijkomen.

Bij Building Dryer beginnen de prijzen bij €53 (exclusief BTW) per week en kunnen oplopen tot €250 voor industriële bouwdrogers voor grote projecten.

 

Waar een bouwdroger huren?

Building Dryer is de perfecte plek om een bouwdroger te huren. Wij bieden een breed assortiment van professionele bouwdrogers voor zowel particuliere als bedrijfsmatige projecten. Onze experts staan klaar om u te adviseren over de meest geschikte bouwdroger voor uw project, en onze online verhuurproces maakt het eenvoudig en gemakkelijk om de juiste bouwdroger te selecteren en te huren.

 

Een bouwdroger is ontworpen om continu, 24 uur per dag te werken. Het is niet nodig, noch aanbevolen, om de machine uit te schakelen, tenzij u het waterreservoir moet legen (als uw apparaat niet op een permanente afvoer is aangesloten). De gemiddelde duur voor een droogproces varieert meestal tussen de twee en drie weken, afhankelijk van de omstandigheden zoals de initiële vochtigheidsgraad, de ruimtetemperatuur, en de specifieke materialen die gedroogd moeten worden. In sommige gevallen kan het droogproces langer duren.

 

Is een bouwdroger goed?

Om ervoor te zorgen dat je bouwproject snel en soepel verloopt, is het belangrijk om bouwvocht aan te pakken. Als dit niet gebeurt, kan dit leiden tot schimmelproblemen en kan het ook schade veroorzaken aan de afwerking van je woning, zoals afbladderende verf en opbollend parket. Een bouwdroger is daarom de beste keuze om je te helpen bij het snel en efficiënt drogen van je woning na een bouwproject.

 

Hoeveel energie gebruikt een bouw droger?

De hoeveelheid energie die een bouwdroger verbruikt, is afhankelijk van het model en de capaciteit van de machine. De meeste bouwdrogers gebruiken tussen de 0,5 en 1,5 kWh. Dankzij technologische vooruitgang zijn de huidige bouwdrogers zeer energiezuinig. Hoewel ze continu werken, zijn hun werkingskosten relatief laag, vooral in vergelijking met de potentiële kosten van schade door overmatig vocht.

 

Hoe lang moet stucwerk drogen met bouwdroger?

De droogtijd van stucwerk is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van het stucwerk, de omstandigheden in de kamer, en het type bouwdroger dat wordt gebruikt. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat 1 cm stucwerk ongeveer een week nodig heeft om volledig te drogen met een bouwdroger. Dus als het stucwerk ongeveer 2 cm dik is, zou u kunnen verwachten dat het ongeveer twee weken zal duren om volledig te drogen.

Wat kost een bouwdroger huren?

U kunt bouw drogers huren vanaf 53 euro per week voor DF400 bouwdroger. Prijzen variëren afhankelijk van het toestel en de benodigde droogcapaciteit.

 

Hoelang heeft een bouwdroger nodig?

Meestal is pleisterwerk 2 centimeter dik, dus je zult je bouwdroger ongeveer twee weken nodig hebben om het pleisterwerk volledig te laten drogen. Het is aan te raden om de exacte droogtijd te bepalen door advies te vragen aan een bouwexpert of de fabrikant van de bouwdroger.

 

Wat voor bouwdroger heb ik nodig?

Het type bouwdroger dat u nodig heeft, hangt af van de grootte van de ruimte die u wilt drogen. Dit kunt u berekenen door de breedte, lengte en hoogte van de ruimte te vermenigvuldigen om het totale volume te krijgen. Kleinere ruimtes kunnen vaak worden bediend met een compacte, draagbare bouwdroger, terwijl grotere ruimtes of ruimtes met hoge vochtigheidsniveaus mogelijk een grotere, industriële bouwdroger nodig hebben. Building Dryer biedt een breed scala aan bouwdrogers aan om aan verschillende behoeften te voldoen, en ons team van experts kan u adviseren over het meest geschikte model voor uw project.

Oost-Vlaanderen

Gent

West-Vlaanderen

Brugge

Kortrijk

Roeselare

Antwerpen

Limburg

Vlaams-Brabant

Leuven