EX / ATEX Materiaal huren

Een snelle levering van de beste bouwdrogers

Vind hier alle huurtoepassingen aan de beste prijzen!

Explosie-gevoelige omgevingen en elektriciteit zijn een gevaarlijke combinatie. Het kleinste vonkje kan de boel laten ontploffen. Industrieën die werken met gevaarlijke gassen of explosie-gevoelig materiaal moeten van Europa de ATEX-wetgeving volgen.  Onze ATEX apparatuur voldoet aan deze wetgeving en beschermt het bedrijf en zijn werknemers.

Hieronder vindt u ons hele assortiment aan producten die wij te huur aanbieden. Bent u niet zo zeker van wat u nu juist nodig heeft als oplossing? Aarzel niet om ons te contacteren, wij helpen u graag verder!

 • Snel geleverd en geplaatst
 • Krachtigste bouwdrogers op de markt
 • Verlengsnoeren en afwateringskuip incl.

Verfijn uw keuze:

Verfijn uw keuze

Aansluitspanning

 • Alle
 • 230V
 • 400V

Ruimte (per verdiep)

 • Alle
 • <400m³
 • >400m³
 • >2000m³

Algemeen of industrieel

 • Alle
 • Algemeen
 • Industrieel

TEH75 EX VERWARMING HUREN

 • EX / ATEX Materiaal huren

Type:

Contacteer ons voor uw scherpste prijs!

TEH170 EX VERWARMING HUREN

 • EX / ATEX Materiaal huren

Contacteer ons voor uw scherpste prijs!

TEH150 EX VERWARMING HUREN

 • EX / ATEX Materiaal huren

Type: ATEX VERWARMING

Productcode: TEH 150 EX

Contacteer ons voor uw scherpste prijs!

TTV 3000 EX axiaal ventilator huren

 • EX / ATEX Materiaal huren

Type: TTV3000 ex

Contacteer ons voor uw scherpste prijs!

TTV 35000 EX axiaal ventilator huren

 • EX / ATEX Materiaal huren

Type: TTV35000 EX

Contacteer ons voor uw scherpste prijs!

TFV 100 ex radiaal ventilator huren

 • EX / ATEX Materiaal huren

Type: TFV100

Contacteer ons voor uw scherpste prijs!

TFV 300 EX radiaal ventilator huren

 • EX / ATEX Materiaal huren

Type: TFV 300 ex

Contacteer ons voor uw scherpste prijs!

TFV 300 EX radiaal ventilator type 2 huren

 • EX / ATEX Materiaal huren

Type: TFV 300 type 2

Contacteer ons voor uw scherpste prijs!

TFV 900 EX radiaal ventilator huren

 • EX / ATEX Materiaal huren

Type: TFV 900 EX

Contacteer ons voor uw scherpste prijs!

 • 5 star review  Het was leuk om correct en vertrouwelijk te kunnen samenwerken met deze professionele mensen. Als ik nog eens een bouwdroger nodig heb weet ik zeker dat ik jullie terug contacteer.

  thumb Rudi Kenis
  11/06/2018

  5 star review  Aangenaam verrast door de reactiesnelheid

  thumb Martin Denduyver
  5/21/2019

  5 star review  Wij zijn echt heel tevreden. Deskundig advies gehad voor het plaatsen van de juiste toestellen bij ons. Correcte afspraken, professionele en vriendelijke service. Een aanrader deze firma.

  thumb Kurt Kerstens
  11/12/2018
 • 5 star review  Na wateroverlast building dryer gecontacteerd. Goed advies gekregen en zeer snelle levering van bouwdroger met extra ventilator voor een nog snellere droging. Zeer tevreden.

  thumb Toon Spreuwers
  11/06/2018

  5 star review  top bedrijf en vele malen goedkoper dan Boels

  thumb ingeborg bode
  5/28/2019

  5 star review  Snelle service, klantvriendelijk en een nette prijs.

  thumb Frans Vos
  5/21/2019

Wat is een voorstel op maat?

Voorstel voor bouwdroging op maat? Configureer een voorstel naar uw unieke noden. Met 4 korte stappen heeft u het beste en voordeligste voostel.

Wij doen een voorstel op uw maat

EX / ATEX materiaal huren voor toepassingen in omgevingen waar er gevaar voor explosie bestaat?

Werken met elektrische toepassingen in een omgeving waar de kleinste vonk een explosie kan veroorzaken, blijft een riskante onderneming. In zulke omgevingen is het erg belangrijk dat de gebruikte apparatuur is afgestemd op de omgeving. Het is namelijk van levensbelang dat de apparaten geen vonken veroorzaken bij de opstart of tijdens het gebruik.

Werkt u met gevoelige gassen of explosiegevoelig materiaal? Dan moet u werken met apparatuur die in regel is met de Europese wetgeving. Onze ATEX apparatuur voldoet aan de strenge normen en is veilig bevonden voor explosie gevoelige omgevingen.

Explosieveilige verwarming huren

Explosieveilige verwarming zorgt voor een veilige verwarming in gevaarlijke omgevingen. De explosieveilige verwarming werkt op netstroom en voldoet aan de Europese richtlijnen voor ATEX.

Explosieveilige ventilatie huren

Bij Building Dryer kunt u terecht om explosieveilige ventilatoren te huren. In ons aanbod vindt u zowel axiaal als radiaal ventilatoren die in regel zijn met de wetgeving over ATEX omgevingen.

Wat is EX en ATEX?

EX en ATEX zijn 2 termen die vaak door elkaar gebruikt worden. De richtlijnen die door de Europese Unie zijn vastgesteld vermelden altijd de afkorting ATEX, wat slaat op een omgeving waar explosiegevoelige materialen gebruikt of verwerkt worden.

ATEX komt van de Franse benaming Athosphères Explosibles en benoemd dus op omgevingen en werkzaamheden waar explosiegevaar bestaat.

Aan welke richtlijnen moet de EX / ATEX apparatuur voldoen?

In een verscheidenheid aan sectoren kan het explosiegevaar niet compleet weggenomen worden. Daarom is het van groot belang dat alle gebruikte apparatuur voldoet aan de wetgeving.

ATEX goedgekeurde apparatuur moet gebruikt worden in alle omgevingen waar een explosiegevaar bestaat. De omgevingen worden onderverdeeld in ATEX zones, afhankelijk van de aanwezigheid of de kans op aanwezigheid van explosiegevoelige materialen.

Volgens de ATEX richtlijn van 1999 zijn werkgevers verplicht om aan de minimale veiligheidsrichtlijnen en eisen te voldoen. Op die manier zorgen ze voor een veilige en gezonde omgeving voor hun werknemers.

Wanneer u mensen tewerkstelt in een explosiegevoelige omgeving bent u dus verplicht om gebruik te maken van EX / ATEX apparatuur.

EX / ATEX apparatuur huren

Bij het huren van elektronische apparatuur voor gebruik in explosiegevoelige omgevingen, kijkt u best eerst even naar de zone waarin uw werkzaamheden zich bevinden. Alle apparatuur is voorzien van een beschrijving waarin u de zones kunt terug vinden.

Twijfelt u over de juiste toepassingen voor uw werkzaamheden? Neem dan zeker eerst even contact met ons op. We helpen u graag verder met vakkundig advies over de juiste apparatuur voor uw project.