Bouwdrogers in de petrochemie en industrie

Wanneer men aan bouwdrogers denkt, dan denkt men automatisch aan bouwwerven. Voor nieuwbouwprojecten zal men geregeld bouwdrogers en ontvochtigers huren om het bouwvocht onder controle te houden of zelfs om chape- en pleisterwerken sneller en efficiënter te laten drogen. Vaak is het dan de bedoeling om te vermijden dat vrijgekomen vocht schade kan berokkenen aan de muren of aan het gebouw zelf. Soms zijn bouwdrogers bij een bouwproject echter nodig om niet de verpakking (het gebouw), maar wel de inhoud te beschermen tegen vocht.

BOUWDROGERS TEGEN OXIDATIE

Neem nu de petrochemiebouw. Uit die sector krijgen we ook een aanvragen binnen. Daar zijn onze bouwdrogers immers een must. Een petrochemisch bedrijf aan de haven van Antwerpen – sowieso al een omgeving met hoge luchtvochtigheid – contacteerde ons voor een nieuwe site die ze daar aan het bouwen waren.

Op deze site was het bedrijf een machinekamer aan het inrichten. Deze kamer was een van de belangrijkste van heel het gebouw omdat er zeer veel hightech apparatuur in zou ondergebracht worden die voor de goede werking van het bedrijf moest zorgen. Tijdens het installeren van deze vochtgevoelige apparatuur was het van het allergrootste belang dat alles in kurkdroge omstandigheden zou verlopen. Met onze bouwdrogers moesten we te allen tijde oxidatie aan de printplaten en dergelijke vermijden.

Als men hier geen bouwdroging voor zou inschakelen, dan zou men voor een onmogelijke opdracht staan. Gelukkig hadden ze ons gecontacteerd voor dit belangrijke probleem. Na een grondig onderzoek van de site werd het voor ons duidelijk dat dit niet zomaar met een of twee bouwdrogers op te lossen zou zijn. Door een zorgvuldig uitgekozen combinatie van verwarming, ventilatoren en bouwdrogers wisten we de klus in slechts 4 weken te klaren.

Bouwdrogers in de petrochemie en industrie zijn niet weg te denken.

BOUWDROGING GAAT VERDER DAN ENKEL BOUWDROGERS

Wat we hier vooral uit leren is dat bouwdroging en vochtproblemen in het algemeen veel verder gaan dan enkel het gebouw alleen. Wanneer men met vochtgevoelige apparatuur werkt, is het van alle belang dat de luchtvochtigheid perfect onder controle gehouden wordt. Een stationaire ontvochtiger is dan niet toereikend. Door gebruik te maken van verschillende toestellen zijn de omstandigheden altijd perfect. De bouwdrogers halen het vocht uit de ruimte, de verwarming zorgt voor een constante droge temperatuur en met behulp van ventilatoren bekomen we een optimale luchtstroming.

Dit verhaal benadrukt het belang van onderzoek ter plaatse en het correct afstemmen van alle toestellen op elkaar.

Heeft u ook last van een hoge luchtvochtigheid die belangrijke apparatuur zou kunnen schaden? Stel uw vragen gerust, wij geven u met plezier advies!

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons