De noodzaak van Bouwdrogers in de Zomer: Waarom het Belangrijk is

Denk je dat bouwdrogers in de zomer overbodig zijn? Dat is zeker niet het geval!

Hoewel het bij temperaturen boven 25 graden en een luchtvochtigheid van 30% én een stevige bries mogelijk is om op natuurlijke wijze te drogen, zijn deze weersomstandigheden helaas zeldzaam in België. Vaak is het niet warm genoeg, of de buitenlucht is te vochtig, of er is te weinig wind.

Dit wordt nog gecompliceerd door het feit dat onze nieuwbouwwoningen (en de meeste renovaties) sterk geïsoleerd zijn. Hierdoor kan het vocht niet naar buiten en krijg je vooral in de zomer te maken met schimmelvorming. Een vochtige, warme omgeving is immers ideaal voor de groei van schimmel.

Bouwdrogers tegen Schimmelvorming in de Zomer

Daarom is het, zelfs in de zomer, aan te raden om bouwdrogers en ventilatoren te plaatsen. Door de hogere temperaturen krijg je snel resultaat. In maximaal 4 weken drogen we standaard stukwerk en in maximaal 6 weken standaard chapewerk. We werken zelfs door tijdens het bouwverlof, het ideale moment om uw woning te drogen.

Heb je nog vragen over het gebruik van bouwdrogers in de zomer? Of wil je meer weten over hoe je schimmelvorming in je woning kunt voorkomen? Laat dan een reactie achter of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons