Een bouwdroger? Wat is dit?

Een bouwdroger?  Wat is dit? Het overkomt veel van onze klanten…  Je bent aan het bouwen en na de bepleistering en/of chape hoor je van de aannemer die de afwerking doet dat je bouwdrogers moet plaatsen. Dit daar je project nog veel te veel vocht bevat en daar ze anders niet tijdig kunnen starten met de afwerking.

Je hoort het in Keulen donderen en gaat opzoek.  Je begint te googlen… Graag helpen wij u vakkundig vooruit!

Uiteraard wordt een bouwdroger niet alleen gebruikt bij een nieuwbouw of renovatie. Ook bij waterschade of een lekkage kan een droger veel ellende voorkomen wanneer u deze tijdig inzet. Een condensdroger brengt de luchtvochtigheid snel terug onder controle!

Bouwdroger in kelder

Hoe werkt een bouwdroger nu precies?

Volgens het condensatieprincipe!

Een bouwdroger is een machine die een condensblok heeft, dit zijn flinterdunne lamellen die gekoeld worden door een compressor met koelgas. Inderdaad, het principe van een airco.  Achter deze condensblok zit een ventilator die lucht aanzuigt en dit over de condensblok duwt. Als gevolg zal het vocht dat in de lucht zit condenseren op deze lamellen, dit daar deze koud zijn.
Onder het lamellenblok hangt een opvangschaal waarin het gecondenseerde vocht valt en via een afvoer aan wordt afgevoerd.
Op deze manier wordt het vocht verwijderd uit de lucht.

Hoe werkt een bouwdroger

Hoe helpt een bouwdroger in mijn bouw?

Een vers bezette werf bevat 8 liter water per m2 bezetting.  Dit water moet eruit.  Het begint te verdampen en de luchtvochtigheid stijgt in uw bouw tot wel 80%.
Hoe hoger de luchtvochtigheid wordt hoe moeilijker en trager de verdamping zal gaan gebeuren daar de lucht verzadigd geraakt met vocht.
In de zomer wanneer het al enkele weken droog is, de zon schijnt en er een relatieve luchtvochtigheid is van 40%,  zet u alle ramen open en het vocht trekt naar buiten.  Jammer genoeg kan dit niet altijd in België.
Als u dan bouwdrogers plaatst die het vocht uit de lucht halen en de luchtvochtigheid binnen op 40% houden, gaat u uw nieuwe woning wel optimaal en snel kunnen uitdrogen.

Een Bouwdroger is dus de ideale partner voor het uitdrogen van stucwerk.

Ook bij het plaatsen van parket of een gietvloer op een verse dekvloer zijn drogers onmisbaar.

Bouwdroger in bedrijfshal

Is een bouwdroger wel veilig voor mijn bouwmateriaal?

Uiteraard is dit veilig voor uw bouwmateriaal. Met een condensdroger maak je een natuurlijk, optimaal proces.  Hierdoor forceer je niets. En dit is 100% veilig. Vroeger droogde men bouwprojecten uit door deze op te warmen.  Wanneer je iets onnatuurlijk, te snel en hoog opwarmt, kunnen materialen met een verschillend uitzettingsvermogen scheuren veroorzaken. Deze techniek  is absoluut iets heel anders en compleet achterhaald. Wij raden aan om de temperatuur maximaal naar 25°. Een warme zomerse dag die zorgt voor optimale verdamping.

Onze bouwdrogers hebben het hoogste rendement!

Omdat we enkel met topmateriaal werken!

Klik hier en bekijk het rendement van onze bouwdrogers.

Bouwdroger nodig? Kies voor een vakman!

Wat wel van groot belang is, is de vakkundigheid van de plaatsing. Een bouwdroger huren/verhuren is niet moeilijk en kan iedereen.  Doch is het zeer belangrijk dat u het juiste aantal toestellen, de correcte positie en wisselende omstandigheden berekent en dat de toestellen vakkundig geïnstalleerd worden.  Wanneer u dit lukraak doet, gaat u Russische roulette spelen en de woning niet optimaal drogen naar de omstandigheden. Met als gevolg langere droogtijden hetgeen zich vertaalt in een langere huurtermijn (hogere huurfactuur) en werken die alsnog moeten opschuiven.

Huur daarom zeker bij een specialist! Een verwittigd man is er 2 waard.

Moest u nog met vragen zitten, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag vooruit!

Of vraag gelijk een offerte op maat aan voor bouwdrogers kopen. Zo weet u meteen welke bouwdrogers u nodig heeft.

 

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons