Hoe isoleren met pur zonder dramatische gevolgen

Vloerplaat kurkdroog voor de pur

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor pur isolatie als vloerisolatie. Voor de mensen die er nog niet alles van kennen, als je besluit om je vloeren te isoleren dan kan je hiervoor beroep doen op gespoten pur. Dit is een schuim dat gevormd wordt door vermenging van twee componenten, isocyanaat en polyol. Wat dit in mensentaal betekent, is dat het schuim hierdoor een isolerende laag legt op je vloerplaten zonder koudebruggen waardoor er gering temperatuurverlies is.

 

Naast vloerisolatie wordt gespoten pur ook vaak gebruikt voor spouwmuurisolatie omdat deze ruimtes anders zeer moeilijk te bereiken zijn.

Stel nu dat je helemaal in de wolken bent over de prestaties van dit isolerende schuim en je kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Wel, in dat geval zijn er toch nog een aantal zaken waar je zeker mee moet opletten. Er snel (en vooral ondoordacht) mee aan de slag gaan bijvoorbeeld, is al iets dat we kunnen afraden.

BEZINT EER GE BEGINT!

Eerst en vooral is het van het allergrootste belang dat de betonplaat waar de pur isolatie bovenop komt kurkdroog is. Dit is vaak een probleem aangezien de bezetter meestal eerst komt om zijn werk te doen, vooraleer de pur isolatie gespoten wordt. Het werk van de bezetter brengt helaas veel vocht en water met zich mee waardoor de ondergrond vaak heel nat wordt. De fout die dan soms gemaakt wordt is om, in alle ongeduldigheid om met de verdere werken aan de slag te gaan, te vroeg te beginnen met pur isolatie. Hieronder vind je een filmpje over wat er gebeurt wanneer het ongeduld de overhand neemt op het gezond verstand:

 

Zoals je kan zien, pakt de pur isolatie niet op de betonplaat. Dat moet je dus te allen tijde vermijden. Echter, is het ook niet wenselijk om te wachten tot alles droog is omdat daardoor alles weken vertraging oploopt en de planning in het honderd draait. En daar kunnen wij bij helpen. Na een juiste inschatting van de situatie is het een oplossing om een bouwdroger te huren, aangevuld met ventilatoren en eventueel zelfs een verwarmingselement.

Deze heilige drievuldigheid kan ervoor zorgen dat de betonplaat op korte tijd volledig droog wordt getrokken en de werken dus op korte termijn kunnen worden hervat.

 

Bega niet dezelfde vergissing als de mensen uit het filmpje en huur een bouwdroger om miserie te vermijden.

Het beste van alles raadpleegt u ook een specialist die u kan verder helpen in dergelijke situaties. Als u toestellen wil huren, dan kan u steeds met ons contactopnemen!

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons