Is verwarmen een noodzaak?

BIJ WELKE TEMPERATUUR IS BIJ VERWARMEN NOODZAKELIJK?

Eerst en vooral voor de bouwdroger zelf, die pas werkt vanaf 0 graden. Indien het kouder is vriest de ontdooithermostaat kapot.

Ook bouwmaterialen hebben een zekere warmte nodig om te verdampen, 6° C om precies te zijn. Zit de temperatuur hieronder is het een absolute must om bij te verwarmen! Zit de omgevingstemperatuur tussen 7° en 16° werkt de bouwdroger behoorlijk maar in cycli. Hij zuigt de vochtige lucht aan en doet deze bevriezen op de koude lamellen. Wanneer hij zo een mooie ijslaag heeft gevormd treedt de ontdooithermostaat in werking die het gevormde ijs doet smelten en als water afgeeft.

Klimt de temperatuur hoger dan 16° zal de bouwdroger de vochtige lucht laten aanslagen op de gekoelde lamellen en geeft hij dit condenswater continu af, van een superopbrengst gesproken! Buiten de zomermaanden halen we in de Benelux echter geen gemiddelde temperaturen hoger dan 16°. Wanneer u dus het maximum uit uw bouwdroger wenst te halen is bij verwarmen een noodzaak!

Op welke manier kan je bij verwarmen?

Welke verwarming u wilt gebruiken hangt van een paar factoren af. In hoofdlijn zijn er 3 manieren om te verwarmen: op gas, mazout of elektriciteit.

De gasverwarmer laten we links liggen daar je bij het verbranden van 1L gas terug 0,8L vocht de lucht inblaast. Niet het effect dat we beogen!

Bij de mazoutkachels hebben we 2 soorten: MASTER XL6, een compacte 17Kw sterke verwarmer met een directe verbranding en de MASTER BV170E die 47Kw vermogen en een indirecte verbranding heeft. Beide hebben een thermostaat waarmee je heel wat brandstof bespaart. Bij de directe verbranding is enige ventilatie aan te raden om CO vergiftiging te voorkomen.

Tenslotte hebben we de properste verwarming, de elektrische. Hiervan hebben we 2 types: DFE25 en DFE65. De DFE25 heeft als voordeel dat het werkt op 230V maar hij produceert slechts 3Kw aan warmte. De DFE65 werkt op 380V, 32A en produceert op vol vermogen 12Kw. Interessant aan deze verwarming is dat je hem op 4 standen kan inschakelen om het energieverbruik in te perken.

In combinatie met de juiste droger en een ventilator is uw bouwproject in een mum van tijd droog!

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons