Kwartsstofafzuiging bij Coca-Cola

Nieuwe normen voor kwartsstofemissie door Europese commissie

Al sinds 1 januari 2012 kan er bij te hoge kwartsstofconcentraties op de bouwwerf een proces verbaal uitgeschreven worden door de inspecteurs van het FOD WASO.Vanaf 1 januari 2017 zijn aannemers in België verplicht om de stofemissies zo laag mogelijk te houden.

Net zoals Frankrijk en Duitsland hanteert België op dit moment een norm van 100 microgram per vierkante meter voor blootstelling aan kwartsstof. Nederland hanteert hierbij een norm van 75 microgram. De nieuwe grenswaarden die de Commissie voorstelt, zou de grenswaarde in ons land halveren.

Het gebruik van mondmaskers maakt een iets langere blootstelling mogelijk, waar het gebruik van stofafzuiging een continue blootstelling mogelijk maakt.

Bij Buildingdryer zijn we experts op het gebied van stofafzuiging en deinzen we niet terug om de grote middelen in te zetten.

Kwartsstofafzuiging bij Coca-Cola

Bij Coca-Cola in Gent werd een deel van de fabriek verbouwd, terwijl het andere gedeelte operationeel moest blijven. Het probleem hierbij was de productie van ongezond kwartsstof dat zich heel gemakkelijk verspreidt. Het duurt ongeveer 4 uur duurt vooraleer een kwartsstofdeeltje in de lucht één meter naar beneden zakt. De toestand is dus het gevaarlijkst als men geen stof meer ziet omdat er op dat moment enkel nog inadembare deeltjes in de lucht hangen die schadelijk kunnen zijn voor de luchtwegen.

Hoewel het gedeelte dat verbouwd werd volledig afgesloten was met de nodige afsluitsystemen, zou het kwartsstof nog steeds zijn weg naar het operationele gedeelte gevonden hebben.

De oplossing van Buildingdryer

We plaatsten 4 ventilatoren met een debiet van 38000m3 per uur op het dak die functioneerden als een grote dampkap. Het resultaat was verbluffend. Er kon vlot verbouwd worden zonder de productie in het gedrang te brengen.

Schadelijke stoffen zoals kwarts-, verf- en lakdampen, lasrook, stofdeeltjes, koolmonoxide, stikstofoxide, kooldioxide en waterdamp werden veilig afgevoerd dankzij het gebruik van onze ventilatoren.

Kwartsstofintallatie op het dak van Coca Cola

Stofafzuiging via Buildingdryer

Dankzij de toestellen van Buildingdryer leeft u als aannemer niet enkel de wetgeving na, u beschermt ook uw werknemers. Daarnaast kan u vlot verbouwen zonder hinder of schade toe te brengen aan een ander operationeel gedeelte. Deze techniek kan bijvoorbeeld toegepast worden bij verbouwingen in fabrieken, aan openbare gebouwen of in tunnels. Bekijk nu ons aanbod aan stofafzuigingssystemen.

 

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons