Officiële testresultaten TAC V+ luchtreiniger

De officiële testresultaten van de TAC V+ werden recent gepubliceerd.

Dat we nog niet verlost zijn van het Coronavirus moge duidelijk zijn. Een 2de “golf” is misschien net onderdrukt maar met de herfst en winter voor de boeg staan er ons enorme uitdagingen te wachten. Samen met het coronavirus zal ook de griep weer toeslaan.

Ventileren was en is nog steeds de boodschap. Soms is dit echter niet mogelijk. Denk maar aan lokalen zonder ramen. Daarnaast zal de koude ook een belemmering vormen. Hoe kouder het buiten wordt, hoe moeilijker het zal zijn om overal zomaar ramen open te zetten en frisse buitenlucht binnen te laten. Op Radio 1 tijdens het programma ‘De Ochtend’ gaf Jelle Laverge, professor bouwfysica aan de UGent aan dat er naast open ramen nog 3 opties bestaan: 1. Het niet-geventileerde lokaal niet gebruiken. 2.Ventilatie voorzien via een volledig systeem of kiezen voor plaatselijke ventilatiesystemen in of boven een raam om zo lokaal per lokaal te ventileren. 3. Het gebruik van luchtreinigers. U kan het fragment hier beluisteren.

Onze luchtreiniger TAC V+ is hiervoor dé oplossing. Op vraag van de producent Trotec is er een grootschalig onderzoek verricht naar de werking en de effectiviteit van de luchtreiniger TAC V+ door de Universität der Bundeswehr München. Deze resultaten werden recent gepubliceerd en kan u hier bekijken.

Samengevat is dit het besluit:

In een kamer van 80m2 is er een halvering van partikels in de aerosolen na 6-15 minuten. Daardoor is het mogelijk om de aerosolconcentraties in middelgrote ruimtes beperkt te houden tot een minimum. Hierdoor is het indirecte besmettingsgevaar velen malen kleiner dan normaal. De luchtreinigers zijn uitermate geschikt voor klaslokalen, winkels, wachtkamers, behandelzalen, horeca etc. zonder dat er ramen moeten openen. Verder halen ze in tegenstelling tot klassieke ventilatiesystemen de virussen effectief uit de lucht waarna ze de virussen ook nog eens elimineren. Wanneer de HEPA-filter dagelijks gedurende 30 minuten wordt verwarmd tot 100°C doodt het de virussen en voorkomt het de vorming van biofilms, bacteriën en schimmels.

Tenslotte vermeldt men dat het directe besmettingsgevaar uiteraard niet verdwenen is. Handen wassen, mondmaskers dragen en afstand houden blijven de basis.

Bij Building Dryer kunt u terecht voor een ruim assortiment aan bouwdrogers, ventilatoren, mobiele verwarming en airco systemen. Start snel met drogen!

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons