Ontvochtigers, eerste hulp bij productieprocessen

DE VOCHTOPLOSSING VOOR PRODUCTIEHALLEN

Ontvochtigers, de veelzijdige oplossing

Ontvochtigers en bouwdrogers zijn een van de bouwmaterialen die op verschillende manieren inzetbaar kunnen zijn. Zo bieden ze dikwijls ook een oplossing in het productieproces. Veel bedrijven zijn namelijk in de veronderstelling dat een bouwdroger huren enkel de moeite waard is tijdens het renoveren of bouwen van een huis. Niets is minder waar.

Dat een bouwdroger huren ook buiten een renovatie of buiten nieuwbouw nodig kan zijn, daar kwam een producent van energiedranken vrij snel achter.

In de industriehal waar het suikerwerk werd geproduceerd, constateerde men soms een hoge luchtvochtigheidsgraad. Na enig onderzoek vond men een duidelijk correlatie tussen het vastlopen van de machines en de hoeveelheid vocht in de lucht.

Omdat het niet mogelijk was de industriehal geheel af te sluiten en dus vocht in de lucht te voorkomen, koos men ervoor om een vaste ontvochtiger op locatie te installeren (zie foto). Deze neemt vocht uit lucht op zodat de machines niet meer vastlopen:

Vaste ontvochtiger Buildingdryer

Permanente versus tijdelijke ontvochtiging

Een bouwdroger huren biedt dus, zoals dit bovenstaande voorbeeld opnieuw aantoont, de oplossing voor vochtproblemen, of het nu om je eigen huis gaat of een fabriekshal. Vochtproblemen kunnen overal ontstaan. Soms zijn het problemen van lange aard, maar in andere gevallen gaat het om een plots vochtprobleem dat eenvoudiger aan te pakken is. Wanneer je in dergelijke situaties eerder een tijdelijke oplossing zoekt, kun je beter een mobiele bouwdroger plaatsen. Gaat het echter om een blijvend probleem, dan is een vaste ontvochtiger de betere oplossing. Deze zijn namelijk energievriendelijker, wat het op langere termijn voordeliger maakt.

Het belang van de uitvoering

In sommige gevallen speelt ook de uitvoering van de bouwdrogers of ontvochtigers een belangrijke rol. Omwille van hygiënische redenen, was het in het geval van de energiedranken fabrikant belangrijk dat gebruik werd gemaakt van een ontvochtiger in inox uitvoering. Bij voedingsmiddelen is het laatste wat je wil immers het risico op roestvorming. Door voor een roestvrijstalen of inox uitvoering te kiezen, houden we ook het voedselagentschap blij.

Benieuwd of wij u verder kunnen helpen, of bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen!

Bij Building Dryer kunt u terecht voor een ruim assortiment aan bouwdrogers, ventilatoren, mobiele verwarming en airco systemen. Start snel met drogen!

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons