​Is stofafzuiging noodzakelijk tijdens het verbouwen?

Kuch, kuch, hoest,… Komt het u bekend voor wanneer u aan het (ver-)bouwen bent? Fijn stof is de sluipende moordenaar die die kriebel in uw keel veroorzaakt. Veel erger nog dan die vervelende kriebel is dat het fijn stof in uw longen terecht komt en daar onherstelbare schade aanricht. Door te frezen, zagen, boren of slijpen in steenachtige materialen komt er kwartsstof vrij dat het longweefsel beschadigt. Door de blootstelling aan dit kwartsstof te verminderen gaat uw gezondheid of die van uw werknemers erop vooruit.

Naast het gezondheidsaspect zullen ook uw toekomstige buren u dankbaar zijn dat u op een windstille of-arme dag niet de hele buurt, inclusief de propere, buitenhangende was vol stof blaast.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK EN WAT HEBT U NODIG?

Onze stofafzuigsets bestaan grosso modo uit 3 delen: een flexibele aanzuigdarm van 5/7,6/10 meter, een sterke TTV4500HP ventilator en een stofzak van 3 of 5 meter.

U legt de aanzuigbuis in de kamer waar het stof geproduceerd wordt en sluit de ruimte aan de deuropening af met een plastieken zeil. Aan de bovenkant laat u ongeveer 10 cm open om verse lucht in de kamer toe te laten. De ventilator met de stofzak plaatst u buiten deze ruimte, liefst in open lucht maar dit is geen must. Door de ventilator in te schakelen creëert u onderdruk in de kamer waardoor het stof met sprekend gemak aangezogen wordt en verdwijnt in de stofzak. Hierdoor kan u proper, veilig en vooral stofvrij werken.

De afzuigsets vindt u zowel in ons verhuurgamma als in de afdeling verkoop.

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons