Uw bezetting efficiënt drogen? U leest het hier!

TIPS BEZETTING DROGEN

Regel nummer één: start 24 uur na de bezetting met bouwdroging. De poriën van uw bezetting zullen dan mooi dichttrekken en u zal een mooie gladde bezetting bekomen. Hierdoor zal de schilder heel wat minder werk hebben met de muren klaar te zetten alvorens te verven.

Doet u dit niet dan zal de bezetting veel ruwer aanvoelen en meer schuurwerk vragen.

Let op voor schimmelvorming

Wanneer de woning net bezet is, bedraagt de luchtvochtigheid ongeveer 80% omdat de bezetting zijn vocht afgeeft aan de lucht. Combineer dit met het sowieso al hoge vochtgehalte in de bezetting zelf en je hebt een perfect klimaat voor schimmels (1m² verse bezetting bevat 8 liter water).

Dikwijls worden wij pas gecontacteerd wanneer er reeds schimmelvorming is en de bouwheer in paniek schiet. Na slechts enkele weken kunt u immers al serieuze schimmelvorming krijgen.

Doe het goed en plaats bouwdrogers na 24 uur. De bouwdrogers zullen al op enkele dagen de luchtvochtigheid van 80% naar 45% brengen waardoor schimmelvorming geen kans krijgt.

Ventilatoren en bouwdrogers, een gouden duo

Voor bouwdroging bij woningen werken wij steeds met een combinatie van bouwdrogers en ventilatoren. De ventilatoren zorgen voor luchtstroming doorheen de woning waardoor alles overal gelijkmatig droogt, zelfs in hoeken en kanten. Bovendien geven ventilatoren tot 30% snellere verdamping.

Dit kan je vergelijken met was die je buiten te drogen hangt bij winderig weer. Hieronder alvast een voorbeeld van een bezetter die weet waar hij mee bezig is:

Tips bezetting drogen

Wanneer u nu reeds schimmelvorming heeft en dan pas beroep op ons doet, kunnen wij echter geen ventilatoren meer gebruiken. U wilt immers niet dat de ventilatoren de sporen van de schimmels in het rond beginnen zwieren. Hierdoor wordt de ventilator een turbo voor schimmel verspreiding. Dat we geen ventilatoren kunnen inschakelen heeft dan tot gevolg dat de bouwdroging tot 30% trager zal verlopen. Langer zelfs nog in de hoeken en kanten.

Het gevolg is dat u langer bezig bent en op het einde van de rit meer huur zal moeten betalen aangezien ventilatoren veel goedkoper zijn dan bouwdrogers.

Bouwdroging in de winter

Tijdens de wintermaanden is het ook zeer belangrijk dat u de temperatuur minimum op 12°C houdt na de bezettingswerken. Dit zal dan zorgen voor voldoende verdamping van het vocht uit de bezetting. Onder de 5°C heeft bouwmateriaal geen verdamping, dus de bezetting zal geen vocht afgeven hetgeen de hechting niet ten goede komt. Dit kan tevens roestvorming veroorzaken aan pleisterdragers en hoekprofielen.

Het is steeds aangewezen elektrisch bij te warmen of met een mazoutkanon dat een gescheiden gas afvoer heeft.

Conclusie: wees er snel genoeg bij voor een snelle en financieel aantrekkelijke bouwdroging. Gebruik van bij het begin ventilatoren in combinatie met een bouwdroger, uw muren en portefeuille zullen u dankbaar zijn. Heeft u nog vragen in verband met bouwdroging, neem dan zeker vrijblijvend contact op!

Bij Building Dryer kunt u terecht voor een ruim assortiment aan bouwdrogers, ventilatoren, mobiele verwarming en airco systemen. Start snel met drogen!

 

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons