Wat te doen bij wateroverlast

WATERSCHADE DOOR REGEN, REGEN EN NOG EENS REGEN

De maand juni was dit jaar niet bepaald wat je noemt een goed begin van de zomer. Afgelopen maand had bijna iedereen te kampen met waterschade. Kelders, woningen, bedrijven, werkelijk alles leek onder water te staan. Om geen blijvende – en vaak onherstelbare – schade te veroorzaken, is snelheid in dergelijke gevallen altijd van het grootste belang.

 

In eerste instantie probeer je natuurlijk zo snel mogelijk al het water weg te pompen. Om latere vochtproblemen te vermijden, ga je echter best nog iets verder dan dat. Eigenlijk is het zeer belangrijk dat je, na het wegpompen van het water, onmiddellijk bouwdrogers plaatst. De muren van de ondergelopen ruimte werken namelijk als een spons en zijn als het ware volgezogen met water. Verwijder dan ook eerst het water door middel van een pomp en daarna de laatste restjes met behulp van een waterstofzuiger. (Beiden ook bij ons verkrijgbaar in huur) Tot slot kan je dan de allerlaatste restjes wegnemen met behulp van ontvochtigers.

ONTVOCHTIGERS VOOR DE FINISHING TOUCH

Het plaatsen van ontvochtigers wordt vaak vergeten, met grote vochtproblemen tot gevolg. Doordat het vocht dat zich in de muren bevindt zich begint af te geven aan de lucht stijgt de luchtvochtigheidsgraad naar 80%. Deze hoge luchtvochtigheid is in staat om heel je inboedel aan te tasten. Je zal al snel een muffe geur merken en schimmelvorming zal onvermijdelijk beginnen optreden.

 

Wanneer je ontvochtigers plaatst, zullen deze het vocht dat door de muren en vloeren wordt afgegeven aan de lucht er weer uit halen. Op slechts een paar dagen tijd zal de luchtvochtigheid zakken van 80% naar 45% hetgeen een normale luchtvochtigheid voor een woning is.

Waterschade met bouwdrogers

Doordat de relatieve vochtigheid weer gezakt is, is je inboedel en gezondheid weer veilig. De drogers zullen het vocht dat nog steeds door de muren wordt afgegeven er blijven uithalen tot 4 keer sneller dan natuurlijk. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht dat in de muren en vloeren is getrokken zal je de drogers ongeveer 4 weken hun werk moeten laten doen. De onkosten worden normaal met alle “plezier” vergoed door uw brandverzekering.

 

Laat je niet verrassen door de gevolgen van wateroverlast en huur een bouwdroger of een ontvochtiger om jezelf veel schade en miserie te besparen!

 

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons