Trotec TTK500 ES RVS Bouwdroger | Max. 70l/24u


3 623,95 incl. btw
2 995,00 excl. btw

Universele bouwdroger – nieuwe formule

Waterschadeherstel, bouwdroging of drooghouden van koele bedrijfsruimten – voor steeds wisselende standplaatsen op verschillende bouwplaatsen is een betrouwbare droogtechniek van groot belang. Duurzaam, zonder uitvalperiodes, hoog ontvochtigingsvermogen, ook bij lage omgevingstemperaturen. Dat zijn de eisen waaraan de Bouwdroger TTK 500 ES van Trotec voldoet.

De roestvrijstalen behuizing is zeer bestendig, gemakkelijk te reinigen en goed bestand tegen diverse soorten chemische middelen.

Evenals het basismodel is ook de TK 500 ES optioneel te voorzien van MID-conforme duale teller voor bedrijfsuren en energieverbruik. Desgewenst kan er ook een hygrostaat worden aangesloten aan de TTK 500 ES voor automatische drooghouding. Hiertoe is ook een condenspomp verkrijgbaar om het condenswater via een andere verdieping te kunnen afvoeren.

Deze professionele condensdroger is ontworpen voor maximale mobiliteit op vaak wisselende locaties en ook onder ruwe omstandigheden. Derhalve beschikt de TTK 500 ES behalve over een verrijdbaar onderstel met inklapbare beugelgreep over grote wielen met niet afgevende rubberen banden – dit alles in combinatie met een robuuste metalen behuizing.

De TTK 500 ES is zo ontworpen dat de apparaten bij transport of opslag in verband kunnen worden geplaatst en tot drie apparaten hoog kunnen worden gestapeld, zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare ruimte en er weinig ruimte in beslag wordt genomen.

Effectief proces voor een hoog ontvochtigingsvermogen van maar liefst 70 l/24 h

Voor een efficiënte luchtontvochtiging is de TTK 500 ES voorzien van een krachtige heetgas-ontdooi-automaat met bypass-proces, waarbij slechts korte ontdooipauzes nodig zijn, hetgeen zorgt voor een hoger ontvochtigingsvermogen en waardoor het ideaal is voor effectieve luchtontvochtiging bij lage temperaturen zoals bijvoorbeeld in onverwarmde ruimten.

De combinatie van een hoog ontvochtigingsvermogen bij een minimaal energieverbruik en een hoge mate van mobiliteit in een compacte uitvoering maakt van de TTK 500 ES een ideale ontvochtiger zelfs bij lage temperaturen – voor continugebruik ook optioneel verkrijgbaar met hygrostaat en condenspomp.

100 % bouwdroger – de naam zegt het al

Een industriële luchtontvochtiger is nog niet per definitie en bouwdroger. Een bouwdroger is meer: het apparaat moet een groot luchtdebiet hebben, geschikt zijn voor continugebruik, op de bouw, in een koude omgeving. Bouwdrogers zijn hun investering niet waard wanneer ze permanent in de opslagruimte staan en al helemaal niet als ze in reparatie zijn.

Daarom zijn de bouwdrogers uit de TTK-serie in alle opzichten ontworpen voor een hoog ontvochtigingsvermogen en een lange gebruiksduur. De apparaten functioneren ook op de bouw betrouwbaar en zonder onderbreking – en mocht het toch nodig zijn dan is onderhoud snel gepleegd:

Innovatief centraal chassis – onderhoudsvriendelijk modulair concept

De TTK 500 ES beschikt over een innovatief centraal onderstel met een eenvoudig en snel afneembare, robuuste rvs behuizing. Ideaal voor onderhoud en reiniging.

De elektronica is niet alleen speciaal ingekapseld waardoor hij op betrouwbare wijze beschermd is tegen schadelijke invloeden – ze is bovendien modulair ontworpen en de afzonderlijke elektronicamodulen zijn onderhoudsvriendelijk met elkaar verbonden. De uitwisseling van afzonderlijke modules gaat derhalve snel en probleemloos, zelfs op de standplaats: stekker eruit, module wisselen, stekker weer insteken – klaar. Onderbrekingen in verband met onderhoud kunnen zo tot een minimum worden teruggebracht.

 

Voordelen in de praktijk:

 • Ontwikkeling, design, productie: 100 % Trotec
 • Hoog ontvochtigingsvermogen – ook bij temperaturen onder 15 °C
 • Geschikt voor ruimten tot 470 m³ bij bouwdroging en waterschadesanering
 • Drooghouden van ruimten tot 940 m³
 • Inzetbaar bij een temperatuur vanaf 0 °C
 • Extreem krachtige roterende compressor
 • Professionele heetgas-ontdooi-automaat met bypass-proces
 • Innovatief centraal chassis, eenvoudig afneembaar voor snelle reiniging en inspectie
 • Bijzonder onderhoudsvriendelijk: elektronische insteekmodules, gemakkelijk te verwisselen zonder gereedschap
 • Ruimtebesparend te stapelen – neemt weinig plaats in bij opslag
 • Dankzij TTK-compressortechniek in elke positie te transporteren – zowel rechtop als op zijn kant
 • Robuust en uiterst mobiel – dankzij grote wielen ook op ruwe bouwplaatsen of op trappen eenvoudig hanteerbaar
 • Krachtige axiale ventilator voor een hoog luchtdebiet
 • Gemakkelijk te verwisselen, uitwasbaar luchtfilter
 • Aansluiting van externe hygrostaat
 • Verstelbare beugelgreep – horizontaal of verticaal
 • Seriematig voorzien van bedrijfsurenteller
 • MID-conforme duale teller voor bedrijfsuren en energieverbruik optioneel
Categorie: