Hoe lang mag een bouwdroger aan staan?

Als u een bouwdroger gebruikt en u wil het beste resultaat dan is het belangrijk dat u deze lang genoeg laat draaien. Door een bouwdroger continu aan te laat hebt u het beste resultaat op een zo kort mogelijke termijn. Je kan dus zonder problemen de bouwdroger ‘s nachts aan laten. 

U mag uw bouwdroger 24 uur lang laten draaien zonder onderbreking. Dit zolang nodig is om uw muren of vloer uit te drogen.

Bouwdrogers zijn machines dat gemaakt zijn om een lange tijd te draaien en te werken. Deze machines zijn hiervoor uitgerust en beveiligd zodat u steeds kan rekenen op een goede en veilige werking van alle werkzaamheden.

Een goede tip bij het drogen van uw woning is om frequent controles uit te voeren. Zo kan u controleren of alles in goede banen loopt en eventueel ingrijpen wanneer dat nodig is.

Daarnaast is de totale duur afhankelijk van het te drogen materiaal. Als u plakwerk wil laten uitdrogen dan is de standaard 1cm stucwerk per week.

Je kan stuc sneller laten drogen met een bouwdroger. Het meeste stucwerk is ongeveer een twee centimeter dik. Dit wil zeggen dat het een tweetal weken zal duren om uw stucwerk uit te drogen met een bouwdroger.

Heeft het echter geregend tijdens het bouwen van uw woningen en zit er nog vocht in de muren? Dan kan het zijn dat dit process langer gaat duren dan de twee weken.

Kijk naar ons aanbod van bouwdrogers huren of bouwdroger kopen voor meer informatie per type toestel

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons