Hoe snel werkt een bouwdroger?

Een bouwdroger dat in optimale omstandigheden kan werken met het juiste volume, zou een woning kunnen drogen op twee weken tot een maand. Het is echter zo dat er veel verschillende factoren zijn dat meespelen en een goede droogcapaciteit kunnen beïnvloeden. 

Een belangrijk aspect waar u rekening mee moet houden is het volume van de ruimte. Als uw bouwdroger afgestemd is op het volume dat u wilt drogen dan zal dit ongetwijfeld beter werken dan wanneer u een te klein toestel gebruikt.

Ook de dikte van het te drogen plakwerk heeft een invloed op de termijn. De ideale dikte is standaard twee centimeter. Is het stucwerk enigszins dikker dan twee centimeter dan moet je per extra centimeter ongeveer een week extra rekenen.

Daarnaast is ook een goede temperatuur in de woning is bepalend voor een vlotte werking. De beste temperatuur voor een bouwdroger is 20 graden Celsius. In deze temperatuur verdampt het vocht gemakkelijker uit de muren dan wanneer het kouder is. Een verwarming is zeker een goede toevoeging aan uw bouwdroger als u een optimale werking verwacht.

Tot slot heeft een ventilator een groot verschil bij het drogen van uw woning. U kan de snelheid tot wel 40% verbeteren door een ventilator in te schakelen in combinatie met een bouwdroger. Dit werkt zo veel sneller omdat een goede ventilatie bijdraagt aan het droogproces. 

Kijk naar ons aanbod van bouwdrogers huren of bouwdroger kopen voor meer informatie per type toestel

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons