Menu

Blog

​Is stofafzuiging noodzakelijk tijdens het verbouwen?   03/04/2017

Tijdens verbouwingswerken komt er vaak veel (klein) stof vrij. Dit is niet alleen vervelend omwille van de hardnekkige kriebelhoest die erdoor ontstaat, maar kan ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Deze blog legt uit hoe je het probleem preventief kan oplossen!


Lees meer

Is verwarmen een noodzaak?   03/03/2017

De juiste temperatuur is een belangrijke factor in het droogproces. Niet alleen om uw ruimte snel genoeg te laten uitdrogen, maar ook om ervoor te zorgen dat u uw bouwdroger optimaal werkt en dat u hem niet beschadigt.


Lees meer

Axiaal ventilatoren, de steunpilaar voor een efficiënte droging   28/11/2016

Voor wie denkt dat een bouwdroger huren moet volstaan in het droogproces, denk nog maar eens diep na. Samen met een verwarming en een ventilator behoort de bouwdroger immers tot de heilige drievuldigheid van het droogproces. Wie snel en goedkoop te werk wil gaan, doet eveneens een beroep op de gepaste ventilator!


Lees meer

Wanneer plaats je een bouwdroger?   01/08/2016

Bouwdrogers komen bij het bouwproces altijd van pas. Maar op welk exacte moment moet je ze nu inzetten? De juiste timing is hierbij van het grootste belang. In dit artikel lees je hoe je dit het beste aanpakt.


Lees meer

Wat te doen bij wateroverlast   07/07/2016

De laatste tijd hebben we behoorlijk wat regen over ons heen gekregen. Dit brengt altijd de nodige wateroverlast met zich mee. Het wegpompen van het overtollige water is echter nog maar het halve werk. Hier lees je waarom je altijd ook drogers moet inzetten om je gebouw - en jezelf - gezond te houden.


Lees meer

Bouwdrogers huren bij een verhuurcenter? U bent toch niet gek!   08/06/2016

Wanneer u besluit om een bouwdroger te huren voor uw bouwprojecen (een overigens verstandige keuze), dan gaat u best voorzichtig te werk. Verhuurcentra lijken een gemakkelijkheidsoplossing, maar ze zijn vaak duurder dan een gespecialiseerde firma en laten je min of meer aan je lot over.


Lees meer

​Het verschil tussen condensatiedrogers en adsorptiedrogers   09/05/2016

Adsorptiedrogers en condensatiedrogers worden vaak als hetzelfde toestel bekeken wat betreft hun functie. Er is echter een belangrijk verschil tussen de twee. Om te weten wanneer je welk toestel het beste zou kunnen inzetten, kan je deze blog lezen om er meer over te weten te komen.


Lees meer

Voedingswinkel met te hoge luchtvochtigheidsgraad   18/04/2016

Bouwdrogers en ontvochtigers kan je overal inzetten, het hoeft niet altijd een bouwproject te zijn. In deze case belichten we het nut van bouwdrogers en ontvochtigers voor een voedingswinkel die met hoge luchtvochtigheid kampte. Lees hier meer over de ideale combinatie van deze twee type toestellen en hoe die deze voedingswinkel veel tijd en geld bespaarde.


Lees meer

Bouwdrogers in de petrochemie   18/04/2016

Bouwdrogers zijn niet enkel nuttig bij verbouwingen om het bouwvocht uit de muren te houden. Wanneer u werkt met hightech apparatuur die gevoelig zijn voor vocht, dan kunnen bouwdrogers u ook verder helpen. Denk daarbij ook aan het totaalpakket en denk verder dan de gewone toestellen. In deze case rond een petrochemisch bouwbedrijf leest u hoe wij dergelijke problemen aanpakken.


Lees meer