Menu

Blog

Kwartsstofafzuiging bij Coca-Cola   15/09/2017

Kwartsstof is een gevaarlijke kankerverwekker. De stof komt onder andere vrij bij het bewerken of doorslijpen van steen, beton of tegels. Kwartsstof leidt meestal tot stoflong, wat in de jaren 90 de belangrijkste beroepsziekte in België was. Het fijne stof dat vrijkomt bij het slijpen wordt ook geassocieerd met een verhoogd kankerrisico.

70 Procent van alle mensen die blootgesteld worden aan kwartsstof is actief in de bouwsector. Maar ook in andere sectoren, zoals de glasnijverheid, is er een risico op een te hoge blootstelling aan kwartsstof.


Lees meer

Bouwdrogers in de zomer, ben je gek? Nee, verre van zelfs!   31/05/2017

In de zomer heb je geen bouwdrogers nodig, door de warme lucht en de ramen open droogt het vanzelf wel.’ Tegen deze uitspraak lopen wij als verhuurder meer dan regelmatig aan. Vooral geuit door particuliere bouwers en soms zelfs door (onwetende) professionals.


Lees meer

​Is stofafzuiging noodzakelijk tijdens het verbouwen?   03/04/2017

Tijdens verbouwingswerken komt er vaak veel (klein) stof vrij. Dit is niet alleen vervelend omwille van de hardnekkige kriebelhoest die erdoor ontstaat, maar kan ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Deze blog legt uit hoe je het probleem preventief kan oplossen!


Lees meer

Is verwarmen een noodzaak?   03/03/2017

De juiste temperatuur is een belangrijke factor in het droogproces. Niet alleen om uw ruimte snel genoeg te laten uitdrogen, maar ook om ervoor te zorgen dat u uw bouwdroger optimaal werkt en dat u hem niet beschadigt.


Lees meer

Axiaal ventilatoren, de steunpilaar voor een efficiënte droging   28/11/2016

Voor wie denkt dat een bouwdroger huren moet volstaan in het droogproces, denk nog maar eens diep na. Samen met een verwarming en een ventilator behoort de bouwdroger immers tot de heilige drievuldigheid van het droogproces. Wie snel en goedkoop te werk wil gaan, doet eveneens een beroep op de gepaste ventilator!


Lees meer

Wanneer plaats je een bouwdroger?   01/08/2016

Bouwdrogers komen bij het bouwproces altijd van pas. Maar op welk exacte moment moet je ze nu inzetten? De juiste timing is hierbij van het grootste belang. In dit artikel lees je hoe je dit het beste aanpakt.


Lees meer

Wat te doen bij wateroverlast   07/07/2016

De laatste tijd hebben we behoorlijk wat regen over ons heen gekregen. Dit brengt altijd de nodige wateroverlast met zich mee. Het wegpompen van het overtollige water is echter nog maar het halve werk. Hier lees je waarom je altijd ook drogers moet inzetten om je gebouw - en jezelf - gezond te houden.


Lees meer

Bouwdrogers huren bij een verhuurcenter? U bent toch niet gek!   08/06/2016

Wanneer u besluit om een bouwdroger te huren voor uw bouwprojecen (een overigens verstandige keuze), dan gaat u best voorzichtig te werk. Verhuurcentra lijken een gemakkelijkheidsoplossing, maar ze zijn vaak duurder dan een gespecialiseerde firma en laten je min of meer aan je lot over.


Lees meer

​Het verschil tussen condensatiedrogers en adsorptiedrogers   09/05/2016

Adsorptiedrogers en condensatiedrogers worden vaak als hetzelfde toestel bekeken wat betreft hun functie. Er is echter een belangrijk verschil tussen de twee. Om te weten wanneer je welk toestel het beste zou kunnen inzetten, kan je deze blog lezen om er meer over te weten te komen.


Lees meer