Voedingswinkel met te hoge luchtvochtigheidsgraad

ONTVOCHTIGEN IN DE HORECA

Wanneer mensen aan bouwdrogers denken, dan associëren ze deze vaak met grote bouwprojecten. Dat er op een grote bouwwerf of bij nieuwbouwwoningen veel tijd en aandacht gaat naar het snel en efficiënt drogen van de werken lijkt voor iedereen aannemelijk. Bouwdrogers kan je echter voor allerlei vochtproblemen inzetten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo werden we bij Building Dryer gecontacteerd door een horecawinkel. Het was een nieuw gebouw dat vrij goed geïsoleerd was. Op zich een goede zaak, ware het niet dat dit in het geval van de winkel een onverwacht vochtprobleem met zich meebracht.

 

Ze verkochten namelijk ook verse voedingsproducten in aangepaste open koeltogen. Zo beschikten ze bijvoorbeeld over een vistoog met verse vis op ijs. Dit zorgde echter voor een hoge luchtvochtigheid binnen het gebouw die ze maar niet onder controle kregen. Gevolg: op de glazen winkeldiepvriezers verscheen er steeds een laag condens waardoor het voor klanten onmogelijk was om te zien welke producten zich in de diepvriezers bevonden.

 

Met de feestdagen voor de deur – en dus ook veel klanten die op zoek waren naar eventuele ovenhapjes die zich in deze vriezers bevonden – moest dit vochtprobleem zo snel mogelijk van de baan.

BOUWDROGERS EN ONTVOCHTIGERS, DE IDEALE COMBINATIE

De oplossing was in eerste instantie dan ook voor de hand liggend. Door het plaatsen van een mobiele bouwdroger konden we de acute vochtproblemen op korte termijn al verhelpen:

Zo’n mobiele droger is echter maar een pleister op de wonde en helpt maar tijdelijk. Het gaf ons wel voldoende tijd om te berekenen hoe we op een zo energiezuinig mogelijke manier voor een definitieve oplossing konden zorgen. Na een aantal tests te hebben uitgevoerd, bleek een vaste ontvochtiger van Trotec, meerbepaald de Trotec DH 150, het ideale toestel te zijn:

Door deze vaste, stationaire ontvochtiger met ingebouwde hygrostaat kon de luchtvochtigheid op een efficiënte en vooral voordelige manier onder controle gehouden worden. Een ontvochtiger met hygrostaat treedt namelijk enkel in werking wanneer de gemeten luchtvochtigheid te hoog wordt. Zo ben je niet aan het ontvochtigen op momenten dat het eigenlijk niet nodig is. Dit zorgt voor een drastische daling in energieverbruik – en dus ook in kosten.

 

Een laatste, belangrijk detail was dat er in dit geval gebruik werd gemaakt van een ontvochtiger in inox uitvoering. Zo werden ook de strikte regels voor voedingswinkels gerespecteerd.

 

De oplossing zat hem in het geval van deze voedingswinkel dus in twee zaken: allereerst er voor zorgen dat met een mobiele bouwdroger de acute problemen werden aangepakt. Dit geeft namelijk voldoende tijd om tenslotte tot de definitieve oplossing in de vorm van een vaste ontvochtiger te komen. Hier werd opnieuw duidelijk: bouwdroger en ontvochtiger, een winning team!

 

Heeft u nog vragen rond bouwdroging of vochtproblemen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen voor advies. Wij helpen u graag verder!

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons