,

TROTEC TTK900 MP Bouwdroger | Max. 100l/24u


3 811,50 incl. btw
3 150,00 excl. btw

Bouwdroger TTK 900 MP

DE NIEUWE ULTIEME BOUWDROGER VOOR DE VERHUURMARKT!

De TTK 900 MP is hét voorbeeld voor professionele bouwdroging en laat derhalve niets te wensen over. Zijn bestendige constructie met robuuste onderdelen staat garant voor een aanhoudend hoog ontvochtigingsvermogen en hoge stabiliteit. Dankzij het perfecte samenspel van een bijzonder hoog vermogen en een efficiënte roterende compressor, een uiterst robuuste radiale hogedruk-ventilator evenals hoogwaardige, elektronische en mechanische onderdelen overtuigt de TTK 900 MP met een excellente ontvochtigingscapaciteit, vooral in omgevingen met een lage temperatuur.

Krachtige, tweezijdig uitblazende, radiale ventilator met een hoog luchtdebiet

Om de droge ontvochtigde lucht snel te kunnen verspreiden in de ruimte, is de TTK 900 MP voorzien van een tweezijdige luchtuitlaat. De door de hogedruk-ventilator uitgeblazen droge lucht wordt meteen met groot volume gelijkmatig aan twee zijden in de ruimte verspreid. – een enorm voordeel in de praktijk voor snelle droging van grote ruimten!

De TTK 900 MP is eveneens gemaakt voor maximale mobiliteit op wisselende standplaatsen onder ruwe omstandigheden. Derhalve beschikt de TTK 900 MP over een verrijdbaar onderstel met verstelbare beugelgreep en grote rubberwielen, die geen strepen nalaten – bovendien is hij voorzien van een robuuste metalen behuizing.

In combinatie met zijn minimale energie- en ruimtegebruik is de TTK 900 MP de ultieme bouwdroger, ook voor waterschadedroging en drooghouding van watervoorzieningsinstallaties of grote opslagruimten met lage omgevingstemperaturen.

Efficiënt proces met hoge ontvochtigingscapaciteit tot maar liefst 100 l/24 h

Voor een effectieve ontvochtiging is de TTK 900 MP voorzien van een krachtige, automatische heetgas-ontdooiing met bypass-proces, die slechts zeer korte dooifases nodig heeft, waardoor de droogcapaciteit  toeneemt en het apparaat ideaal is voor een optimale luchtontvochtiging in onverwarmde ruimten en ruimten met lage temperaturen.

Desgewenst kan een hygrostaat aan de TTK 900 MP worden aangesloten zodat drooghouding op geleide van vocht automatisch in continubedrijf kan plaatsvinden. Hiertoe is ook een condenspomp te verkrijgen voor condensafvoer over meer verdiepingen.

TTK 900 MP met VarioDry-techniek – wereldwijd uniek!

De bijzondere combinatie van een innovatief warmtewisselaar-design met een geoptimaliseerde verdamper-circuit en een uiterst efficiënte EC-radiale ventilator maken het mogelijk: een hoge rel. luchtvochtigheid en lage tempera­turen bijvoorbeeld bij droging van nieuwbouw of een lage rel. luchtvochtigheid in een warmere omgeving bij waterschadeherstelwerkzaamheden – de TTK 900 MP kan heel eenvoudig worden ingesteld al naar gelang de gewenste toepassing en is met een schakelaar in de juiste setup voor de betreffende standplaats te brengen. Kies met de VarioDry-functieschakelaar eenvouding bouwdroging of waterschadeherstel en de setup van de TTK 900 MP wordt automatisch aangepast op het maximale droogvermogen voor de betreffende toepassing!

Tegelijkertijd garandeert de nieuwe, uitgebreide tweepunts-heetgasontdooi-automaat extreeem korter dooipauzes en daardoor aanzienlijk langere droogcycli.

Profiteer nu van 20 % meer efficiency

De TTK 900 MP overtuigt met 10 % meer capaciteit bij 10 % minder energieverbruik ten opzichte van het vorige model TTK 800 en heeft dankzij een uitgebreid fijngevoelig afgestemd energiemanagement de beste energiecoëfficiënten in zijn klasse! Ofwel: Geen andere droger in dit segment haalt meer liter per kW capaciteit dan de TTK 900 MP – zowel bij waterschadeherstel als bij nieuwbouwdroging.

100 % bouwdroger – de naam zegt het al

Een industriële luchtontvochtiger is nog niet per definitie een bouwdroger. Een bouwdroger is meer: het apparaat moet een groot luchtdebiet hebben, geschikt zijn voor continu gebruik, op de werkplaats, in een koude omgeving. Bouwdrogers zijn hun investering niet waard wanneer ze permanent in de opslagruimte staan en al helemaal niet als ze in reparatie zijn.

Daarom zijn de bouwdrogers uit de TTK-serie in alle opzichten ontworpen voor een hoog ontvochtigingsvermogen en een lange gebruiksduur. De apparaten functioneren ook op de bouw betrouwbaar en zonder onderbreking – en mocht het toch nodig zijn dan is onderhoud snel gepleegd:

De elektronica is niet alleen speciaal ingekapseld waardoor hij op betrouwbare wijze beschermd is tegen schadelijke invloeden – ze is bovendien modulair ontworpen en de afzonderljke elektronicamodulen zijn onderhoudsvriendelijk met elkaar verbonden. De uitwisseling van afzonderlijke modules gaat derhalve snel en probleemloos, zelfs op de standplaats: stekker eruit, module wisselen, stekker weer insteken – klaar. Onderbrekingen in verband met onderhoud kunnen zo tot een minimum worden teruggebracht.

Innovatief centraal chassis – onderhoudsvriendelijk modulair concept

TTK 500 en TTK 900 MP beschikken over een innovatief centraal onderstel met een eenvoudig en snel afneembare, robuuste metalen behuizing. Ideaal voor service, onderhoud en reiniging.

Koudemiddel R-454C – minder GWP, efficiënter en veiliger

Tot nu toe vaak toegepaste koelmiddelen bij drogers met compressorkoeling hebben een hoog broeikaseffect. Een van de redenen voor de F-Gas-Phase-Down van de EU – en voor Trotec een vanzelfsprekende verplichting om niet alleen een milieuvriendelijk maar ook veilig en efficiënt koudemiddel voor de nieuwste generatie TTK-bouwdrogers toe te passen.

In tegenstelling tot natuurlijke koelmiddelen zoals propaan is R-454C alleen ontvlambaar met een hoge ontstekingsenergie en ontstaat er geen gevaar voor explosie bij lekkage, waardoor het gebruik en onderhoud van de warmtewisselaar eenvoudig en veilig mogelijk plaats kan vinden. Het niet giftige R-454C is is ideaal voor hermetisch gesloten koudesystemen en heeft behalve een hoge COP-waarde (coefficient of performance) tevens een zeer geringe GWP-waarde (global warming potential) van minder dan 150 evenals een ODP (ozonafbraakpotentieel) van 0. Hiermee draagt R-454C bij ontsnapping in de atmosfeer met een factor 10 minder bij aan het broeikaseffect dan tot nu toe gebruikte koudemiddelen.

R-454C scoort in alle drie de categorieën – milieuvriendelijkheid, veiligheid en efficiëntie. Daarom hebben wij bij onze krachtige TTK-bouwdrogers gekozen voor R-454C.

Voordelen in de praktijk:

 • Ontwikkeling, design, productie: 100 % Trotec
 • Hoog ontvochtigingsvermogen – ook bij temperaturen onder 15 °C
 • Geschikt voor ruimten tot 800 m³ bij bouwdroging en waterschadesanering
 • Drooghouden van ruimten tot 1.6000 m³
 • Inzetbaar bij een temperatuur vanaf 0 °C
 • Extreem krachtige  roterende compressor
 • Professionele heetgas-ontdooi-automaat met bypass-proces
 • Innovatief centraal chassis, eenvoudig afneembaar voor snelle reiniging en inspectie
 • Bijzonder onderhoudsvriendelijk: elektronische insteekmodules, gemakkelijk te verwisselen zonder gereedschap
 • Ruimtebesparend te stapelen – neemt weinig plaats in bij opslag
 • Dankzij TTK-compressortechniek in elke positie te transporteren – zowel rechtop als op zijn kant
 • Robuust en uiterst mobiel – dankzij grote wielen ook op ruwe bouwplaatsen of op trappen eenvoudig hanteerbaar
 • Krachtige axiale ventilator voor een hoog luchtdebiet
 • Gemakkelijk te verwisselen, uitwasbaar luchtfilter
 • Aansluiting van externe hygrostaat
 • Verstelbare beugelgreep – horizontaal of verticaal
 • Seriematig voorzien van bedrijfsurenteller
 • MID-conforme duale teller voor bedrijfsuren en energieverbruik optioneel

 

TECHNISCHE GEGEVENS
Algemeen
Artikelnummer 1.120.000.802
Ontvochtigingscapaciteit
bij 20 °C / 60 % r.v. [l/24h] 49
bij 30 °C / 80 % r.v. [l/24h] 96
max. [l/24h] 110
Luchthoeveelheid
Niveau 1 [m³/h] 600
Niveau 2 [m³/h] 850
Niveau max. [m³/h] 850
Aanbevolen ruimtegrootte bouwdroging
800
320
aanbevolen ruimtegrootte drooghouden
aanbevolen ruimtegrootte droog houden [m³] 1.600
640
Omgevingscondities
Temperatuurbereik min. [°C] 3
Temperatuurbereik max. [°C] 40
Vochtigheidsbereik min. [% r.F.] 20
Vochtigheidsbereik max. [% r.F.] 90
Elektrische waarden
Netaansluiting 220 – 240 V/50 Hz
Opgenomen vermogen [kW] 2,098
Nominale stroomopname [A] 9,8
aanbevolen afzekering [A] 16
Compressor
Rolzuigercompressor
Zuigercompressor
Koudemiddeltype R-454C
Koudemiddelhoeveelheid [g] 900
GWP-factor 146
CO2 -equivalent 0,13
Druk zuigzijde [MPa] 0,7
Druk uitlaatzijde [MPa] 2,7
Max. toegestane druk [Mpa] 3
Geluidswaarden
Afstand 3 m [dB(A)] 59
Functies en uitrustingen
Continubedrijf
Non-stop-ontvochtiging (continubedrijf)
Bedieningsknop voor restwaterafvoer
Aansluiting voor externe condensafvoer
Vario Dry-bedrijfsmodus
Afmeting
Lengte (zonder verpakking) [mm] 500
Breedte (zonder verpakking) [mm] 565
Hoogte (zonder verpakking) [mm] 960
Gewicht
(zonder verpakking) [kg] 69
UITRUSTING, EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES
Ontdooi-automaat
Heetgas
elektronisch
Ontvochtigingsautomaat
Non-stop-ontvochtiging
Ventilator
Radiaal
axiaal
Ventilatorsnelheden 2
Bewaking condensreservoir
Reservoir aanwezig
Vulpeilwaarschuwingslampje bij vol waterreservoir
Overvulbeveiliging met automatische uitschakeling
Ruimteluchtfilter
Eenvoudig toegankelijk
reinigbaar
Ionisator inschakelbaar
Bedrijfsurenteller
Bedrijfsurenteller
Stroomverbruikmeter
Mobiliteit
Uitvoering met verrijdbaar onderstel
Wielen
Opstelvoeten
Draag-/transportgreep/-grepen
Condensafvoer
Slangaansluiting mogelijk
Slang in leveromvang
Condenspomp
Aanbevolen slanggrootte [mm] 14
Uitvoering van behuizing
Metaal