Trotec Airgoclean One H14 luchtreiniger


1 423,48 incl. btw
1 176,43 excl. btw

AirgoClean® – Sterk merk. Duidelijk signaal. Schone lucht.

De naam zegt het al: AirgoClean® is de merknaam van Trotec voor comfort-luchtreiniging in particuliere ruimten. De AirgoClean® One is onze nummer 1 en is de eerste aanbeveling voor virusfiltering en permanente luchtreiniging in vergaderruimten, wachtruimten, praktijkruimten en kantoorruimten maar ook in stijlvolle privé-omgevingen.

Veel dingen kunnen altijd nog beter. De AirgoClean® One echter niet.

Toegegeven: sommige luchtreinigers zien er op het eerste oog goed uit.  Maar op den duur geven de meeste apparaten echter vroeg of laat de geest. Continubedrijf, dag en nacht permanente luchtreiniging, nonstop virusfiltering – dat hakt erin en daarvoor moet het apparaat ontworpen zijn. En dat is de AirgoClean® One van Trotec.

Met reden profiteert u bij de AirgoClean® One van een even duurzame als gebruiksvriendelijke constructie met een effectieve 360°-luchtgeleiding en een langmeegaand filter– het betreft immers een volgens de hoogste mate van kwaliteit ontwikkelde en in Duitsland vervaardigde Trotec luchtreiniger met hoog vermogen waarbij zonder uitzondering gebruik gemaakt is van efficiënte merkonderdelen. Elk ingebouwd kwaliteitsfilter is in Duitsland geproduceerd, afzonderlijk gecontroleerd en gecertificeerd. De werkzaamheid van het  H14-HEPA-filtersystem van deze luchtreiniger met hoog vermogen is wetenschappelijk getest!

AirgoClean® One – wanneer premium uw standaard is

De AirgoClean® One zorgt voor het gerustellende  gevoel van “thuiskomen” wanneer u binnenkomt, in een spreekkamer,  in uw kantoor of praktijk. Naar binnen gaan, deur sluiten, ademhalen, veiligheid. Schadelijke stoffen, kiemen of fijnstof blijven buiten, binnen uitsluitend schone, gefilterde lucht. Beschermt u zichzelf en uw omgeving met schone, HEPA-gefilterde lucht, die tot 99,995 % vrij is van schadelijke stoffen.

De AirgoClean® One filtert  99,995 %  schadelijke stoffen met een grootte van maximaal  0,1 micrometer uit te lucht:

 • Bacteriën en virussen
 • Vluchtige organische verbindingen (VOC)
 • Stofmijten
 • Huisstof
 • Schimmelsporen
 • Huidschilfers van dieren
 • Fijnstof
 • Pollen (stuifmeel)
 • Dierengeur

ECARF gecertificeerd voor mensen met een allergie

De AirgoClean® One is ECARF gecertificeerd. Dit keurmerk van de “European Centre for Allergy Research Foundation” (ECARF) geeft aan dat de luchtreiniger AirgoClean® One een uitstekende verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis kan bewerkstelligen – de beste aanbeveling van Trotec voor mensen met een allergie.

Schone-lucht-engineering „made in Germany“ – 100 % Trotec

Het imposante vermogen van de AirgoClean® One wordt uitsluitend bereikt door bewezen mechanische filtertechniek. Deze filtertechniek wordt in veel bouwkundige ventilatiesystemen toegepast voor een effectieve luchtreiniging. Derhalve zetten wij ook bij de AirgoClean® One voor de volle 100 % in op deze krachtige techniek voor luchtreiniging. De AirgoClean® One ziet af van alternatieve technieken zoals UV-C-, ionisatie-, ozontechnologie of elektrostatische filtering. In binnenruimten bereikt het HEPA-H14-filter schone lucht die tot 99,995 %  vrij is van gevaarlijke luchtverontreinigingen.

Combinatie-voorfilter
Als eerste stap in het filterproces beschikt de AirgoClean® One over een synthetische voorfiltermat, die in combinatie met een F7-voorfilter (ISO ePM10 85 %), dat functioneert als tweede stap, zorgt voor een grote stofopvangcapaciteit om grove stofdeeltjes en fijnstofdeeltjes tegen te houden.

Actieve-koolfilter
Als derde stap in het filterproces is een optioneel actieve-koolfilter leverbaar, dat met name tabaksgeur, huisdierengeur, keukenluchtjes rookgeur maar ook formaldehydegeur en geuren van oplosmiddelen effectief neutraliseren. Het actieve-koolfilter kan desgewenst in plaats van een geluidsdemper worden geplaatst in filtervak 3.

Geluidsdemping
Standaardmatig is filtervak 3 voorzien van een effectieve geluiddemper  om de geluidsproductie van de luchtreiniger te reduceren tot een aangenaam niveau. De geluidddemper is zodanig ontworpen dat de luchtstroom niet beïnvloed wordt door het volume en er praktisch geen luchtweerstand onstaat.

H14-HEPA-filter conform EN 1822
Bij de levering van de AirgoClean® One is een klasse H14 HEPA-filter inbegrepen. Dit duitse kwaliteitsfilter onderscheidt zich doordat het deeltjes met een grootte van 0,1 – 0,3 µm met ≥ 99,995 bij een doorlating van ≤ 0,005 % filtert. Optioneel is ook een HEPA-filter klasse H13 verkrijgbaar.

Gebruikstoepassingen en ruimtematen:

Filtering van  fijnstof, pollen en dierenhaar (CADR):
Geschikt voor ruimten van 78 m² / 195 m³.

Aanbeveling van Trotec* 50 m² / 125 m³.

Virusfiltering SARS-CoV-2 en algemene bescherming tegen infecties (griep, verkoudheid, mazelen etc.):
Bij 6 luchtcirculaties (H13) (kantoren, vergaderruimten) geschikt voor ruimten tot max. 45 m² / 112 m³.
Aanbeveling van Trotec:* 28m² / 70m³.

Bij 6 luchtcirculaties (H14) (kantoren, vergaderrruimten) geschikt voor ruimten tot max. 40 m² / 100 m³.
Aanbeveling van Trotec* 23 m² / 58 m³.

Bij 10 luchtcirculaties (H13) (praktijken, behandelruimten) geschikt voor ruimten tot max. 27 m² / 67 m³.
Aanbeveling van Trotec:* 17m² / 43m³.

Bij 10 luchtcirculaties (H14) (praktijken, behandelruimten) geschikt voor ruimten tot max. 24 m² / 60 m³.

Aanbeveling van Trotec:* 14m² / 35m³.
Let op: bij de maximale ruimtemaat loopt het apparaat op de hoogste ventilatorstand! Om een optimale combinatie van maximale luchtreiniging en minimale geluidsbelasting te kunnen bereiken, raden wij u aan om bij de berekeningen uit te gaan van een ca. 30 % lagere waarde dan de maximale waarde . Hierdoor kan het apparaat ook op een lagere en dus stillere ventilatiestand de filtering bewerkstelligen.

* In reclames wordt meestal de maximale waarde als “aanbevolen ruimtemaat” aangeprezen. Om een goede combinatie van luchtreiniging en geluidsbelasting te bereiken, wordt bij de door ons aanbevolen ruimtematen uitgegaan van een maximaal geluidsniveau van 38 dB(A).

„Touch & play“ op het touchdisplay – eersteklas comfortfunctie

Wanneer u houdt van ingewikkelde schakelschema’s en het exact afstemmen van een reeks instellingen dan stelt de AirgoClean® One u misschien teleur. De meeste mensen zullen echter blij zijn met de comfortuitrusting van de AirgoClean® One, want bij deze H14-luchtreiniger met hoog vermogen kunnen alle parameters heel gemakkelijk via het touch-display worden ingesteld. De AirgoClean® One biedt veel configuratiemoglijkheden en service-informatie:

Aanduiding van de luchtkwaliteit (VOC en fijnstof PM2,5) met automatische functie

Behalve handmatige instelling van het luchtreinigingsvermogen in 6 standen, beschikt de AirgoClean® One over een comfortabele automatische modus. Uiterst gevoelige sensoren registreren de deeltjesbelasting in de binnenlucht en de concentratie van vluchtige organische stoffen (VOC). De waardes worden realtime op het touchdisplay getoond en regelen direct volledig automatisch de luchthoeveelheid en het filtervermogen van het apparaat, om de zwevende deeltjes binnen de kortst mogelijke tijd uit de lucht te verwijderen.

Turbo-modus

De turbo-modus is bedoeld voor het versneld luchten van een ruimte, waar bijvoorbeeld onder acute omstandigheden een uiterst snelle en effectieve reiniging van de binnenlucht noodzakelijk is. De lucht wordt dan op de hoogste ventilatorstand snel tot een optimaal niveau gereinigd. Op deze wijze is de lucht in spreekkamers, vergaderruimten of wachtruimten snel en kwalitatief gereinigd. Mensen met een allergie, die het raam open hebben om te luchten, hebben binnen enkele minuten binnendringende pollen of stof gefilterd. In de turbo-modus van de AirgoClean® One worden op de hoogste ventilatiestand schadelijke stoffen en zwevende deeltjes uit de lucht gefilterd waardoor de lucht met het grootste reinigingsvermogen op een optimaal niveau wordt gebracht.

Nachtmodus met gereduceerde ventilatiestand en een lager geluidsniveau

De nachtmodus met lager geluidsniveau zorgt ook tijdens het slapen voor schone, gefilterde lucht. De ventilator draait op de laagste stand waardoor de luchtstroom automatisch is aangepast.

Aanduiding van het binnenklimaat

Overige in de AirgoClean® One geïnstalleerde sensoren registreren bovendien de daadwerkelijke temperatuur evanals de relatieve luchtvochtigheid en laten deze waardes zien in het display.

Timerfunctie met weekplanner

Waar bij een klassieke timer normaal gesproken alleen de begin- en eindtijd kunnen worden ingesteld, beschikt de AirgoClean® One over een eersteklas gebruiksplanner. Voor elke dag in de week afzonderlijk of voor de hele week kunnen de begin- en eindtijd worden vastgelegd.

Intelligente monitor voor de filtertoestand

Voor alle drie de filtervakken wordt de staat van het filter gecontroleerd en weergegeven. De controle van de toestand wordt niet hypothetisch, bijvoorbeeld op basis van tijd, maar daadwerkelijk aan de hand van de toestand van het filter weergegeven en geeft nauwkeurig aan wanneer het filter moet worden gewisseld.

Aanduiding van de luchtkwaliteit tot 14 dagen terug

Deze unieke functie toont u als een soort datalogger grafisch het verloop van de verontreinigingsgraad van de lucht van de afgelopen 24 uur tot 2 weken terug. Uitgesplitst naar VOC- een deeltjestverontreiniging als staafdiagram en de luchtkwaliteit in een lijndiagram.

Tegen manipulatie beveiligd beeldscherm met PIN-code

Het beeldscherm met PIN-code voorkomt dat onbevoegden de instellingen van de AirgoClean® One kunnen veranderen.

Voordelen in de praktijk:

 

 • Krachtige en geluidsarme luchtreiniging – filtert voor 99,995 % virussen, bacteriën, fijnstofdeeltjes en pollen
 • Mooi design met effectieve aerodynamische vormgeving – aanzuiging dicht bij de bodem, ruimtevullende schone-luchtstroom
 • Automatische capaciteitsregeling dankzij sensorgeregelde controle van de luchtkwaliteit
 • Uiterst efficiënt HEPA-H14-filtersysteem met voorfilter en geurfilter
 • Verlaagt de aersolconcentratie  in de binnenlucht aantoonbaar – wetenschappelijk getest
 • Luchtkwaliteitsaanduiding (VOC en PM2,5) met automatische modus
 • Gecertificeerd meertraps-HEPA-filtersysteem conform EN 1822
 • Traploos zelfregulerende, krachtige, radiale EC-ventilator voor constante luchtcirculatiecycli
 • Geschikt voor 6-voudige luchtcirculatiecycli/h in ruimten tot 40 m²
 • Geluidsarm in het gebruik, effectief resultaat
 • Verspreiding van schone lucht in alle richtingen (360°-radius)
 • Optionele geurneutralisatie
 • Tegen manipulatie beveiligd beeldscherm met PIN-code
 • Praktische afstandsbediening bij de levering inbegrepen
 • Professionele kwaliteit „made in Germany“ – origineel Trotec-fabricaat

 

Let op! Gebruik uitsluitend originele filters van Trotec. Alleen deze filters zijn speciaal voor uw apparaat ontworpen en getest. Goedkopere niet-originele producten bereiken meestal niet de aangegeven filtercapaciteit waardoor de luchthoeveelheid waarvoor uw apparaat is berekend niet kan worden gegarandeerd. Het gebruik van goedkope niet-originele filters voor infectiebescherming tegen virussen kan eventueel gevaar opleveren voor de gezondheid. Gebruik daarom voor de zekerheid alleen originele filters van Trotec.

Categorie:
Luchthoeveelheid
Geschikt voor ruimten tot en met [m²/m³] 78 m² /195 m³
Niveau 1 [m³/h] 35
Niveau 2 [m³/h] 115
Niveau 3 [m³/h] 230
Niveau 4 [m³/h] 355
Niveau 5 [m³/h] 475
Niveau 6 [m³/h] 600
Elektrische waarden
Netaansluiting 230 V/50 – 60 Hz
Opgenomen vermogen [kW] 0,17
Elektrische aansluiting
Aansluitstekker CEE 7/7
Kabellengte [m] 1,4
Geluidswaarden
Geluidsniveau volgens ISO 11.201 19 – 57 dB(A)
Geluidsniveau volgens ISO 11.203 11 – 49 dB(A)
Ventilator
Radiaal
axiaal
Ventilatorsnelheden 6
Beschermingsklasse IP44
Afmeting
Lengte (zonder verpakking) [mm] 435
Breedte (zonder verpakking) [mm] 400
Hoogte (zonder verpakking) [mm] 835
Gewicht
(zonder verpakking) [kg] 17
UITRUSTING, EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES
Uitrusting
Luchtkwaliteitssensor (VOC)*
Digitaal display
Touch-display
Weergave van de luchtkwaliteit
PM2.5 detectie
Automatisch bedrijf
Timerfunctie
IR-afstandsbediening
Geluidsdemper
Nachtmodus
Turbo-modus
Filtervervangingsindicatie
Historie luchtkwaliteit 24 uur / 14 dagen
Weergave van de temperatuur / luchtvochtigheid
Automatisch bedrijf (niet aanbevolen in virusfiltermodus)
Memory-functie
Manipulatiebeveiliging
Kinderbeveiligings-/vergrendelingsknop
Filtervervangings-indicatie
Voorfilter
Hoofdfilter
Filter
Voorfilter Synthetische vezels
voor zwevende stoffen HEPA-H14 (EN 1822)
Filterefficiëntie 99,995%
Mobiliteit
Kunststof transportrollen
Draaggreep-profiel