Luchtkoelers

Een industriële luchtkoeler kopen. PORTACOOL is referentie in verdampingskoelers met  onevenaarbaar rendement.

Verdampingskoelers brengen verkoeling door de omgevingslucht door middel van een krachtige ventilator in beweging te brengen. De omgevingslucht wordt in de machine over een verdampingsmat geblazen. Hier koelt de lucht af. Dit doordat de warmte uit de lucht wordt gebruikt om het water te verdampen. Het zijn energiezuinige airconditioners, bijzonder effectief en een kostenbesparend alternatief voor een uitgebreide airco installatie.

Building Dryer is geautoriseerd distributeur van PORTACOOL.  U kan de luchtkoelers tevens huren bij ons.

 

Toont alle 7 resultaten

Luchtkoeler kopen voor uw industrie

In de hedendaagse industriële omgevingen speelt klimaatbeheersing een cruciale rol. Het kopen van een energiezuinige luchtkoeler kan helpen bij het handhaven van een comfortabele temperatuur en het verlagen van de energiekosten.

Wat zijn de voordelen van een luchtkoeler kopen?

  1. Energie-efficiëntie: Luchtkoelers verbruiken aanzienlijk minder energie in vergelijking met traditionele airconditioningsystemen, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk.
  2. Milieuvriendelijk: Luchtkoelers werken op basis van verdamping, wat betekent dat ze geen schadelijke koelmiddelen of chemicaliën gebruiken. Hierdoor zijn ze milieuvriendelijker dan airconditioners.
  3. Lagere installatie- en onderhoudskosten: Luchtkoelers zijn eenvoudiger te installeren en vereisen doorgaans minder onderhoud dan airconditioners, wat leidt tot lagere operationele kosten.
  4. Verbetert de luchtkwaliteit: Luchtkoelers voegen vocht toe aan de lucht en filteren stof en deeltjes uit de omgeving, wat resulteert in een betere luchtkwaliteit en een aangenamere werkomgeving.
  5. Natuurlijke ventilatie: Luchtkoelers werken het beste met een constante toevoer van verse lucht, wat zorgt voor een betere ventilatie en een constante toevoer van zuurstof in de ruimte.
  6. Verkoeling in open ruimtes: Luchtkoelers zijn effectief in het verkoelen van grote open ruimtes, zoals fabriekshallen en magazijnen, waar traditionele airconditioningsystemen minder efficiënt kunnen zijn.
  7. Draagbaarheid: Veel luchtkoelers zijn draagbaar en kunnen eenvoudig verplaatst worden naar verschillende locaties, waardoor ze flexibel en handig zijn voor uiteenlopende toepassingen.
  8. Geluidsarm: Luchtkoelers zijn doorgaans stiller dan airconditioners, wat zorgt voor een rustigere en meer comfortabele werkomgeving.
  9. Eenvoudige bediening: Luchtkoelers hebben vaak een eenvoudige en intuïtieve bediening, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken en aan te passen zijn aan de specifieke behoeften van de gebruiker.
  10. Bevochtigingseffect: Luchtkoelers helpen bij het reguleren van de luchtvochtigheid in droge omgevingen, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden waar een lage luchtvochtigheid ongemak of gezondheidsproblemen kan veroorzaken.