Landbouw en veeteelt

Klimaatbeheersing in de landbouw

Ventileren, verwarmen of koelen in de veehouderij
Om de productiviteit van het vee op peil te houden is het belangrijk dat er in de stallen een juist klimaat heerst. Ook voor deze sector kan Building Dryer specifieke oplossingen bieden. Koelen, verwarmen of ventileren, op de juiste moment in de juiste omgeving kan een wereld van verschil maken voor de dieren.

Ons klimaat is zeer wisselvallig. Net daarom is het belangrijk dat er in landbouwbedrijven een constant klimaat heerst in de stallen waar dieren gehouden worden. Dit komt de productiviteit ten goede. Om onafhankelijk van de seizoenen en het wisselende weer te kunnen werken, biedt Building Dryer verscheidene klimatologische oplossingen aan. Van mobiele koelingen over mobiele verwarmingen en ventilatoren.

Bescherming bij plotse koude

Wanneer de winter plots invalt kunnen we uw vee hiertegen snel en accuraat beschermen met onze krachtige mazoutkachels. Deze blijven buiten staan en blazen via een flexibele darm de warme lucht binnen. Van kleine tot grote stallen kunnen we hiermee verwarmen en zo blijven uw kippen, varkens, koeien, paarden,… zich goed en behaaglijk voelen. Deze robuuste kachels uit de ID-reeks zijn van geen kleintje vervaard en kunnen snel en flexibel ingezet worden en voldoen aan de hoogste eisen die een modern landbouwbedrijf verwachten.

Als de hitte toeslaat

Ook wanneer er in de zomer een hittegolf is, heeft Building Dryer de juiste oplossing voor uw vee. U kan aan een hoog rendement blijven produceren dankzij onze gerichte klimaatoplossingen. Wanneer het buiten extreem warm is wordt het vee door de warmtestuwing enorm belast. De warme en vochtige lucht in combinatie met de uitscheiding van de dieren geeft ook een verhoogde kiembelasting. Een gerichte en doeltreffende ventilatie is aangewezen en onontbeerlijk. Uit de TTV reeks zien we dat onze axiaal ventilatoren hiervoor uitermate geschikt zijn. Ze zijn handelbaar en zeer krachtig en voeren zuivere lucht in en vervuilde lucht af. Op zeer snelle tijd is de vervuilde lucht (stof en ziektekiemen) vervangen door zuurstofrijke lucht.

Luchtdroging

Door de faeces van de vee, het veelvuldig reinigen met warm water en het drinkwater in de drinkbakken kan de vochtigheid in de stallen snel oplopen. Dit geeft een ongezonde situatie voor de dieren. Met de mobiele adsorptiedrogers van Building Dryer wordt de vochtige lucht snel gedroogd.

Specifieke seizoensnoden? Dan huurt u beter dan kopen bij Building Dryer

U vindt bij Building Dryer de juiste toestellen tegen de juiste prijs om snel in te spelen op veranderend weer.

Toepassingen in de landbouw:

  • thermografie bij paarden
  • klimaatcontrole bij pluimvee
  • luchtdroging bij varkenshouders
  • infraroodthermografie in de veeteelt
verwarmen veiling Veiling Hoogstraten

BuildingDryer levert tijdelijke verwarming tegen de vrieskoude.

Meer Info
Verwarmen bloemenmagazijn Dingeman Hoek

Groothandel en transportfirma in bloemen en planten

Meer Info

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons