Scheepvaart

Ontvochtigen, verwarmen en reinigen van lucht: procesoptimalisatie in schip en cargo

In maritieme en cargo installaties wervelt vaak veel stof op. Building Dryer gaat ook in de maritieme sector met mobiele of stationaire toestellen de processen optimaliseren. De lucht in deze installaties wordt zo gedroogd, verwarmd en proper gemaakt.

De kennis en knowhow die Building Dryer heeft opgedaan door jarenlange ervaring in de chemie, levensmiddelen -en automobielindustrie kunnen naadloos doorgetrokken worden in de maritieme sector. Building Dryer optimaliseert ook hier de hoge eisen van de klimaatcontrole met mobiele en stationaire oplossingen en zorgt zo voor meer efficiëntie.

Ontvochtiging, verwarming en reiniging – de ideale mic voor de maritieme sector

Onze adsorptiedroger TTR1500 biedt vaak dé oplossing om bij een hoge vochtigheid en lage temperatuur te drogen. Dit droogapparaat kan zelfs onder de zwaarste omstandigheden 230 kg in 24uur ontvochtigen! De geïntegreerde warmteterugwinning gebeurt in serie en het energiemanagement is volledig elektronisch wat hem zeer voordelig in gebruik maakt. Het principe van adsorptie maakt niet enkel een hoge ontvochtiging mogelijk bij lage temperaturen maar ook wordt een lager dauwpunt bereikt. Hoeft het dauwpunt niet zo laag te zijn kunnen ook condensdrogers in de scheepsbouw of cargo gebruikt worden.De industriële condensdroger TTK1500 met een droogcapaciteit van 300 liter per 24 uur is hiervoor zeker geschikt.

Ook de juiste temperatuur is voor werkzaamheden in de maritieme sector vaak belangrijk. DE TEH400 heeft een hoge capaciteit, is ingebouwd in een container, is elektronisch regelbaar voor temperatuur en luchthoeveelheid en kan lucht over lange afstanden transporteren.

De TACT6500 voor stofklasse H kan als luchtreiniger dan weer het lakoppervlak van schepen beschermen tegen stofafzetting en stofophoping. Ook andere apparaten en medewerkers worden hierdoor beschermd.

Industrie service – advies voor scheepsbouw & werven

Elke sector heeft zijn specifieke eisen en specialiteiten. Onze vakmensen van industrie kunnen u adviseren in het berekenen van de capaciteit die u nodig heeft. Ze helpen u verder in de keuze van apparatuur en de controle van uw klimaat.
Tijdelijke vraag? Huurtoestellen op maat!

  • Ontvochtiging door adsorptie en industriële drogers
  • verwarming zoals elektrische -en mazoutkachels
  • airco’s, luchtbevochtigers, luchtreinigingstoestellen en geurgeneratoren
  • ventilators, ook met Ex-bescherming, of windturbines
  • camera’s voor warmtebeelden

Toepassingsvoorbeelden voor de branche scheepsbouw & werven:

  • lucht ontvochtigen in laadruimten van schepen
  • drogen van perslucht

Goede raad is goud waard! Wij helpen u graag vooruit!

Contacteer ons vrijblijvend voor gratis advies op maat.

Contacteer ons